REKLAMA

_MG_9453-jj

Dolcevitainmykitchen

O mnie:

Z umilowania fotograf kulinarny, z zawodu germanista, obie te pasje staram sie laczyc na moich dwoch blogach kulinarnych: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com https://mein-dolcevita.de Zapraszam :-)

Liczba przepisów
211
Liczba obserwujących
7
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 15.11.2021 09:16 skomentował:

Domowa przyprawa korzenna do piernika

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 15.11.2021 09:15 skomentował:

Niemiecki jabłecznik

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 08.11.2021 08:52 opublikował przepis:

Niemiecki jabłecznik

Nakryty jabłecznik z tradycyjnego, niemieckiego przepisu. Z dużą ilością lukru i jabłek pachnących cynamonem. Na klasycznym cieście 3: 2: 1. Czyli 300 g mąki na 200 g margaryny lub masła i 100 g cukru.
Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 08.11.2021 08:36 skomentował:

Buraczki do słoików na zimę pasteryzowane w piekarniku

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 08.11.2021 08:35 skomentował:

Zupa ziemniaczano-szpinakowa wegetariańska

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 08.11.2021 08:34 skomentował:

Rosyjski sernik skubany

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 29.10.2021 09:46 opublikował przepis:

Rosyjski sernik skubany

Rosyjski sernik skubany to wilgotna, kremowa masa serowa i wesołe, czekoladowe łatki. Bardzo smaczne i efektowne ciasto.

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 19.10.2021 08:03 opublikował przepis:

Niemieckie ciasto mrówkowe

Popularne w Niemczech ciasto z wiórkami czekolady. Bez ajerkoniaku, który przeważnie występuje w przepisach na to ciasto. Miękkie, wilgotne i błyskawiczne do zrobienia.

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 12.10.2021 08:45 opublikował przepis:

Szybka tarta z warzywami

Szybka tarta z ciasta francuskiego z ulubionymi warzywami. Pięknie wyglada na stole. Lekka, smaczna i łatwa do zrobienia.

Użytkownik Dolcevitainmykitchen w dniu 30.08.2021 14:36 opublikował przepis:

Węgierskie ciasto Gerbeaud

Węgierskie ciasto Gerbeaud to drożdżowy placek przełożony morelowym dżemem i orzechami włoskimi, polane czekoladową glazurą. Smakuje prawie tak dobrze jak w kawiarni Gerbeaud w samym sercu Budapesztu.