Z umilowania fotograf kulinarny, z zawodu germanista, obie te pasje staram sie laczyc na moich dwoch blogach kulinarnych:
http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com
https://mein-dolcevita.de
Zapraszam :-)
Rijstevlaai to smaczny, drożdżowy placek z nadzieniem z ryżu na mleku. W sklepach można już kupić Milchreis, czyli mleczny ryż, idealny do przygotowania ryżowego puddingu. Dobrze, żeby ryż miał okrągłe ziarenka i kleistą konsystencję jak np. na risotto.
Kruche, smaczne ciasteczka pięknie pachnące wanilią i cynamonem. Skąd nazwa? Ciasteczka wyglądem przypominają guziki z masy rogowej jelenia popularne w regionie Alp.
Rogaliki bez drożdży są naprawdę szybko gotowe. Bez długiego zagniatania i czekania, aż ciasto wyrośnie. Mięciutkie, kruche, przepyszne. Ten przepis musicie spróbować.
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem