Zupa ziemniaczano-szpinakowa wegetariańska

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa bardzo smaczna. Gęsta, pożywna.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża cebula
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 marchewki
    pietruszka
    1/4 selera
    3 większe ziemniaki
    300 g liści szpinaku
    250 g sera feta
    2 ząbki czosnku
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczano-szpinakowa wegetariańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Dodać też ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusić, mieszać warzywa kilka minut. Dodać wrzątku ok 1,5 l. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać liście szpinaku ( mogą być mrożone ), a następnie pokruszony ser fata. Gotować na wolnym ogniu. Ser powinien się rozpuścić. Dodać do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz świeżo mielony i sól. Warto spróbować zupę przed dodaniem soli, bo dodany ser feta jest słony.
    Zupę podawać gorącą.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować