Żeberka duszone w warzywach z dynią hokkaido

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Żeberka duszone w warzywach z dynią hokkaido

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka w pasku lub trójkąt
    1 pomior
    1 marchewka
    1 cebula
    pół papryki
    kawałek ok 15 cm cukinii
    pół dyni hokkaido
    natka selera i pora
    sól
    pieprz
    oregano
    hyzop
    majeranek
    tłuszcz do smażenia (smalec)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka duszone w warzywach z dynią hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Obsmażamy w głębokiej patelni w roztopionym tłuszczu. Dodajemy pokrojone warzywa, zioła, przyprawy i podlewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem ok 1 godzinę. w razie potrzeby jeszcze podlewamy wodą. Na ostatnie 20 min duszenia solimy i układamy pokrojoną w paski dynię na wierzchu i ponownie przykrywamy naczynie.
    Danie jednogarnkowe rozkładamy na porcje :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Żeberka w warzywach

To może cię zainteresować