REKLAMA
Smaczne, soczyste, kruche mięso w aromatycznym cebulowo-jabłkowym sosie. Doskonale pasuje do ziemniaków z ulubioną surówką.
Dzik, pieczarki młode ziemniaki i lekka sałata z ziół zerwanych z donicy.
Duszone kurki to namiastka duszonych grzybów, własnoręcznie zbieranych w lesie jesienią. Niestety już nie mam możliwości jeździć na grzyby, czego bardzo żałuję.
Jeśli kurczak to udko, bo wymaga niewiele przypraw i trudno podczas obróbki zepsuć. Nie jestem fanką drobiu, ale udka są jedną z moich ulubionych części, a do tego przepisu nie trzeba mieć specjalnych zdolności ani sprzętów, w kilka chwil powstaje zdrowe i smaczne danie.
To najlepsze placki świata z gulaszem jakie mogą być, ostatnio miałam gości na obiedzie i podałam im takie danie bardzo sobie zachwalali powiedzieli że lepszych placków z mięsem jeszcze nie jedli a są naprawdę wybredni. Więc przepis puszczam dalej.
Przepis mam od dawna , troszkę go zmieniłam i jak dla mnie i osób , które je smakowało wyszło ok :) Doskonałe do kawy czy herbaty w gronie rodziny czy znajomych :) Duża blacha ciasta starcza na dokładkę o którą często proszą gości :)
Delikatne mięso jakim jest filet z kurczaka z owocową soczystą wkładką,duszone w delikatnym sosie z dodatkiem białego wina,to dedykacja dla prawdziwych smakoszy,na wykwintny rodzinny obiad czy romantyczną kolację we dwoje.Ja zrobiłam to danie na 12 rocznicę ślubu ,Mąż był zachwycony smakiem!
Bardzo letnia, kusząca wyglądem i banalnie prosta do wykonania propozycja na całkiem inny obiad. Tak przygotowany filet z kurczaka jest delikatny a sos botwinkowy bardzo aromatyczny. Doskonale komponuje się z młodymi ziemniaczkami lub kopytkami. W tym wydaniu zapewniam, że zasmakuje. Polecam gorąco.
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany