PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Żeberka duszone w warzywachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/80/ccfe06e0188a795425ae8a356a65a83a6257941d.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zeberka-duszone-w-warzywach
0,5 kg żeberek
1 opakowanie marynaty śliwkowej Kamis w płynie
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1/2 szklanki wody
1 duża marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
3 łodygi selera naciowego
Sposób przygotowania przepisu:
Żeberka duszone w warzywach
1.
Żeberka pokroić i zalać marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso z marynata zalać woda i winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po pól godzinie dodać marchewkę, pietruszkę i selera pokrojone w zapałkę.
2.
Selera pokroić w plasterki i dodać do mięsa, jak będzie już miękkie. Poddusić jeszcze 10-15 minut i gotowe :)
3.
W mnie z domowymi frytkami. Smacznego :)
Porady
Marynatę Kamisa dostałam, zazwyczaj nie stosuję takich rzeczy, ale jak już miałam to wykorzystałam i polecam. Niczym już mięsa nie przyprawiałam, było idealne :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze