Szaszłyki z kukurydzy i kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla miłośników kukurydzy i grilla. Ostatnie ciepłe dni polecam wykorzystać na grillowaniu. Kukurydza soczysta, chrupiąca i można nią się zajadać w postaci szaszłyków. Szybkie, proste do zrobienia.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy
    1 pierś z kurczaka
    1 cebula czerwona
    1/2 papryki czerwonej
    4 pomidorki koktajlowe

    marynata:
    sól, pieprz
    papryka wędzona
    papryka słodka
    przyprawa do kurczaka
    4 łyżki oleju

    sos:
    150 g jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki z kukurydzy i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata:
    Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski dodaję sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, papryki, olej, mieszam i odstawiam na 30 minut do lodówki. Kukurydzę kroję na kawałki 2 cm, paprykę w kostkę dużą, cebulę na plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian kukurydzę, kurczaka, paprykę, cebulę, pomidorka i tak do końca patyczka.Szaszłyki smaruję olejem, posypuję przyprawą do kurczaka i grilluję na grillu elektrycznym obracając od czasu do czasu.
    sos:
    Do miseczki przelewam jogurt, dodaję sprasowany czosnek, sól, pieprz, natkę pokrojoną i mieszam. Szaszłyki podaję z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kukurydza Kurczak Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować