Pancakes (pankejki)

4.43 (184 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam na syte śniadanie. Zdradzę tylko, że moje są idealnie równe, bo były smażone na specjalnej patelni do placków.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej 450
    1 jajko
    40 g masła
    3/4 szklanki mleka
    1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru trzcinowego
    szczypta soli
    syrop klonowy
Wystaw ocenę:

4.43 (184 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Syropy Naleśniki

Pancakes (pankejki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić, wystudzić. Do miski wlać mleko, wbić jajko i masło, miksując połączyć składniki. Następnie do mokrych składników dodać suche, czyli cukier, sól oraz przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Dokładnie zmiksować wszystkie składniki. Patelnię dobrze rozgrzać, smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Polać np.syropem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować