Szaszłyki drobiowe

4.48 (148 ocen)

Szaszłyki zazwyczaj u mnie goszczę cały rok. W sezonie letnim podawane na grillu ,a w sezonie jesienno zimowym na rodzinnych imprezach pieczone w piekarniku.

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
    2 papryki
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    pieczarki
    sól
    przyprawa do grilla i gyrosa
    długie patyczki do szaszłyków.
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet drobiowy 1. Filety z kurczaka umyj i osusz.
    Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnik ja duże kostki.
    Wrzuć pokrojone filety do miski i obsyp przyprawami.
    Paprykę umyj i wyjmij gniazdo nasienne.
    Pokrój na duże kwadraty takie jak fileta z kurczaka.
    pieczarki i cebule kroimy w plastry.
  • Szaszłyki drobiowe 2. Na patyczek do szaszłyków nakłuwaj kolejno dowolne składniki. Przygotowane szaszłyki solimy.
  • Szaszłyki drobiowe 3. Szaszłyki najlepiej ułożyć na specjalnych tackach do grillowania. Pieczemy aż do zrumienienia obracając szaszłyki co jakiś czas.

Porady

Do szaszłyków można dodawać ulubione składniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować