Szaszłyki zazwyczaj u mnie goszczę cały rok. W sezonie letnim podawane na grillu ,a w sezonie jesienno zimowym na rodzinnych imprezach pieczone w piekarniku.
Składniki:
1 kg filetów z kurczaka
2 papryki
1 cebula biała
1 cebula czerwona
pieczarki
sól
przyprawa do grilla i gyrosa
długie patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka umyj i osusz.
Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnik ja duże kostki.
Wrzuć pokrojone filety do miski i obsyp przyprawami.
Paprykę umyj i wyjmij gniazdo nasienne.
Pokrój na duże kwadraty takie jak fileta z kurczaka.
pieczarki i cebule kroimy w plastry.
2.Na patyczek do szaszłyków nakłuwaj kolejno dowolne składniki. Przygotowane szaszłyki solimy.
3.Szaszłyki najlepiej ułożyć na specjalnych tackach do grillowania. Pieczemy aż do zrumienienia obracając szaszłyki co jakiś czas.
Komentarze