REKLAMA

Szaszłyki drobiowe

wyświetlono: 56394 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Szaszłyki zazwyczaj u mnie goszczę cały rok. W sezonie letnim podawane na grillu ,a w sezonie jesienno zimowym na rodzinnych imprezach pieczone w piekarniku.

opublikowany: 08.06.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
    2 papryki
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    pieczarki
    sól
    przyprawa do grilla i gyrosa
    długie patyczki do szaszłyków.
Ocena:

(średnia 4.5 z 147 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • filet drobiowy 1. Filety z kurczaka umyj i osusz.
    Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnik ja duże kostki.
    Wrzuć pokrojone filety do miski i obsyp przyprawami.
    Paprykę umyj i wyjmij gniazdo nasienne.
    Pokrój na duże kwadraty takie jak fileta z kurczaka.
    pieczarki i cebule kroimy w plastry.
  • Szaszłyki drobiowe 2. Na patyczek do szaszłyków nakłuwaj kolejno dowolne składniki. Przygotowane szaszłyki solimy.
  • Szaszłyki drobiowe 3. Szaszłyki najlepiej ułożyć na specjalnych tackach do grillowania. Pieczemy aż do zrumienienia obracając szaszłyki co jakiś czas.

Porady

Do szaszłyków można dodawać ulubione składniki.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI

Z grilla czy z piekarnika, zawsze pyszne

kategoria: Dania główne opublikowany: 02.05.2017 | wyświetlono: 17073 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Szaszłyki drobiowe z grilla

z warzywami

kategoria: szaszłyki Grill opublikowany: 06.09.2014 | wyświetlono: 4226 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE