Drobiowe szaszłyki z kolorową papryką i kolbami kukurydzy

4.49 (168 ocen)

  • 40 min

Warzywno - drobiowe szaszłyki to świetna propozycja dla fanów kurczaka, który w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 600g fileta z kurczaka
    2 kolby kukurydzy
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    2 cebule czerwone
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Drobiowe szaszłyki z kolorową papryką i kolbami kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na 30 kawałków, oprószyć przyprawą
    do kurczaka. Odstawić na około 20minut.
  • image-1bi2d7l 2. Czerwoną i zieloną paprykę pokroić na 10 kawałków. Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów. Kolby kukurydzy, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie wystudzić i pokroić na 15 kawałków o grubości 1-1,5cm.
  • image-0s23ekk 3. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
    kukurydza, filet, cebula czerwona, filet, zielona papryka, czerwona papryka, filet, kukurydza, filet, czerwona papryka, zielona papryka, filet, cebula czerwona, filet, kukurydza.
  • image-0b57dxi 4. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 30-35 minut. Szaszłyki również można upiec na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papryka Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować