Hit grillowych dań. Szaszłyki to także świetny pomysł na posiłek dla osób będących na diecie. Te, z piersią kurczaka smakują świetnie serwowane z koperkowo-czosnkowym sosem na bazie jogurtu.
Szaszłyki z piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w większą kostkę. Cukinię przekroić wzdłuż i pokroić na ok. 2 cm plastry. Cebule pokroić na ćwiartki. Mięso umyć i osuszyć. pokroić w większą kostkę. Wszystkie warzywa oraz mięso zalać przygotowaną marynatą z oleju i przypraw. Wymieszać rękami i odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Na każdy patyczek nadziewać naprzemiennie warzywa i mięso. Grillować na grillu tradycyjnym, patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony do zarumienienia. Podawać z ulubionym sosem.
Komentarze