REKLAMA
Kofta to bliskowschodnie szaszłyki z mięsa mielonego. Doprawione orientalnymi przyprawami, podawane z ulubionymi dipami są idealną propozycją na majowe grillowanie. Najlepszym mięsem do szaszłyków będzie jagnięcina lub baranina, ale możemy użyć także wołowiny.
Polecam bardzo oryginalne szaszłyki, które możemy przygotować na tradycyjnym grillu, patelni grillowej czy w piekarniku. Wystarczy podać do nich lekką sałatkę i obiad mamy gotowy.
Kebabczety zazwyczaj smażymy lub grillujemy, ja proponuję upiec na ryżu. Danie świetnie smakuje podane z sałatą ze szczypiorem i śmietaną.
„Wspaniałym dodatkiem do szaszłyków będzie sałatka z pomidorów skropiona oliwą i octem winnym oraz posypana listkami bazylii i mięty.
Kurczak po tajsku z pysznym sosem orzechowym który sama zrobiłam.Podany na kolorowej i pysznej sałacie.
Ciekawy sposób na urozmaicenie sobie szaszłyków. Do tego wystarczy jakaś surówka i obiad gotowy
Sycący, lekko orientalny obiadek,serdecznie polecam:)
Ostatnio skomentowane
Sernik bez spodu z borówkami i galaretką