Szaszłyki z szynki

4.43 (158 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Grillowane szaszłyki z szynki i warzyw

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
    20 dag boczku wędzonego
    1 cukinia
    2 cebule
    1 op. pomidorów coctailowych
    1 op. małych pieczarek
    musztarda sarepska
    przyprawa do grilla
    olej
Wystaw ocenę:

4.43 (158 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy musztardę (kilka łyżek), przyprawę i trochę oleju. Mieszamy i wstawiamy mięso w marynacie do lodówki na całą noc. Warzywa i grzyby myjemy. Pieczarki zostawiamy w całości, obieramy tylko skórkę. Cukinię, cebule i boczek kroimy w plasterki. Na patyczki nadziewamy po kolei każdy ze składników. Grillujemy na dobrze rozgrzanym ruszcie do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować