IMG_20180519_223602_522

Di bloguje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
753
Liczba obserwujących
10

Wyślij wiadomość
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami
Użytkownik Di bloguje w dniu 21.05.2018 18:18 opublikował przepis :

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.

Maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone do ciast i tortów
Użytkownik Di bloguje w dniu 18.05.2018 21:14 opublikował przepis :

Maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone do ciast i tortów

Uwielbiam krem budyniowy na bazie masła oraz serek mascarpone. Postanowiłam wszystko razem połączyć i tym samym uzyskałam krem, który z chęcią zjadłoby się za pomocą... palucha! Jest przepyszny i idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów oraz innych słodkości. Doskonale trzyma formę, więc sprawdzi się również przy ich dekoracji.

Placuszki z cukinii z tuńczykiem i rzodkiewką
Użytkownik Di bloguje w dniu 17.05.2018 18:18 opublikował przepis :

Placuszki z cukinii z tuńczykiem i rzodkiewką

Placki smakują rewelacyjnie - są takie delikatne i kusząco pachnące. Cukinia idealnie komponuje się z tuńczykiem oraz leciutko chrupiącą rzodkiewką. Wbrew pozorom to jedne z najlepszych, zdrowych połączeń.

Ciastka z kleiku ryżowego z masłem orzechowym
Użytkownik Di bloguje w dniu 15.05.2018 18:10 opublikował przepis :

Ciastka z kleiku ryżowego z masłem orzechowym

To już kolejna wersja chrupiących i delikatnych ciasteczek z kleikiem ryżowym w roli głównej. Każda z nich jest przepyszna, a mam jeszcze kilka pomysłów i przepisów do publikacji. Tym razem kleik połączyłam z masłem orzechowym, dzięki czemu uzyskałam cudownie pachnące i obłędne w smaku ciasteczka orzechowe. Piekłam je już kilkakrotnie i za każdym razem zniknęły stanowczo za szybko, ponieważ chciałoby się, aby nigdy się nie kończyły i zawsze były w zasięgu ręki.

Ciasto serowe z tuńczykiem, pomidorem i kawałkami mozzarelli
Użytkownik Di bloguje w dniu 14.05.2018 16:47 opublikował przepis :

Ciasto serowe z tuńczykiem, pomidorem i kawałkami mozzarelli

Ciasto jest bardzo pyszne, a do tego bardzo łatwe w przygotowaniu i kusząco pachnące. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, czy zwykłą przekąskę - w domu, na spacerze, wycieczce lub w pracy. Doskonale zaspokoi każdy głód, ponieważ jest sycące, a najlepsze... jeszcze ciepłe. Składniki zostały idealnie dopasowane, a same ciasto oprócz - świetnego smaku, długo pozostaje świeże.

Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej
Użytkownik Di bloguje w dniu 13.05.2018 18:25 opublikował przepis :

Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej

Tak przygotowany schab jest pyszny, delikatny i idealnie skomponowany z musztardowym posmakiem, który nadaje mu marynata jogurtowa. Do tego nadaje się do grillowania o każdej porze roku i nie tylko w plenerze, ponieważ można go przyrządzić na patelni grillowej lub w ostateczności upiec w piekarniku. (Zalecam użycie rękawa do pieczenia.) Koniecznie spróbujcie!