IMG_20200520_121554b

Di bloguje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
1251
Liczba obserwujących
15

Wyślij wiadomość
1ag
Wafle z masą z galaretki i śmietany
Użytkownik Di bloguje w dniu 01.12.2020 18:39 opublikował przepis :

Wafle z masą z galaretki i śmietany

Możecie je przygotować w różnej wersji smakowej, zależy jakiej galaretki użyjecie. Ja przeważnie mieszam dwa kolory, co wpływa również na ich końcowy efekt wizualny. Poniższy przepis jest już niejednokrotnie sprawdzony, a wafle zawsze się udają i nie są "rozmiękłe".

Zupa krem z pieczarek
Użytkownik Di bloguje w dniu 29.11.2020 18:10 opublikował przepis :

Zupa krem z pieczarek

To idealna propozycja na pyszną oraz sytą zupę, która posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jest niezwykle kremowa oraz aromatyczna. Jej niewątpliwą zaletą jest również to, że można ją ekspresowo przygotować o każdej porze roku.

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami
Użytkownik Di bloguje w dniu 26.11.2020 18:59 opublikował przepis :

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami

Są chrupiące i posiadają delikatnie miękkie, ale mocno orzechowe wnętrze, którego słodycz przełamuje posmak malin. Takie połączenie jest naprawdę rewelacyjnie, więc polecam, aby ciasteczka upiec w większej ilości. I ten kuszący zapach...

Sałatka z mixem kaszy i ryżu oraz z pieczonym burakiem i dynią
Użytkownik Di bloguje w dniu 23.11.2020 18:15 opublikował przepis :

Sałatka z mixem kaszy i ryżu oraz z pieczonym burakiem i dynią

To pyszna i pełnowartościowa propozycja na zdrowy posiłek, który można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Sałatka jest syta i kolorowa, więc wygląda niezwykle apetycznie. Możecie ją wzbogacić o swoje ulubione dodatki, jak np. fetę, kurczaka, wędzonego łososia lub też tuńczyka.

Kruche ciasto bez jajek z dżemem lub owocami
Użytkownik Di bloguje w dniu 20.11.2020 17:55 opublikował przepis :

Kruche ciasto bez jajek z dżemem lub owocami

To chyba moja ulubiona wersja ciasta kruchego. Samo ciasto jest delikatne i moim zdaniem smaczniejsze niż z jajkiem, a dodatkowo idealnie sprawdzi się w przypadku osób zmagających się z alergią oraz będących na diecie wegańskiej (jeśli użyjecie margaryny). To szybkie i tanie ciasto robiłam już niejednokrotnie z różnymi dodatkami. Pasują do niego różne owoce oraz dżemy.

Gulasz z kurczaka po meksykańsku
Użytkownik Di bloguje w dniu 15.11.2020 18:25 opublikował przepis :

Gulasz z kurczaka po meksykańsku

To idealna oraz szybka propozycja na smaczny obiad, który też wygląda kolorowo i apetycznie. Przyznam, że robię go bardzo często, ponieważ moja rodzina go uwielbia. Delikatne mięso oraz pyszny i aromatyczny sos świetnie komponuje się z kaszami, ryżem, makaronem, a nawet też z ziemniakami.

Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem
Użytkownik Di bloguje w dniu 13.11.2020 18:12 opublikował przepis :

Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem

To prosta oraz szybka propozycja na puszyste i delikatne placuszki, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie, kolacja lub też pyszna przekąska.

Drożdżówka dyniowa bez jajek
Użytkownik Di bloguje w dniu 08.11.2020 17:52 opublikował przepis :

Drożdżówka dyniowa bez jajek

To pyszne ciasto, które dodatkowo zachwyca pięknym, żółtym kolorem. Jest puszyste oraz przyjemnie delikatnie i niebyt słodkie, dlatego warto je polukrować, tak jak to zazwyczaj robię. Dodam, że taka drożdżówka idealnie się przechowuje i nawet na drugi dzień jest pachnąca oraz mięciutka.

Pasta z fasoli i pieczonego buraka
Użytkownik Di bloguje w dniu 04.11.2020 18:19 opublikował przepis :

Pasta z fasoli i pieczonego buraka

To idealna propozycja na smaczny i zdrowy dodatek do świeżego pieczywa, placków, naleśników lub wafli ryżowych. Można ją nawet połączyć z żółtkami i nadziać jajka. Uwierzcie, że ta pasta smakuje rewelacyjnie oraz jak widzicie to także posiada apetyczny kolor!