IMG_20180519_223602_522

Di bloguje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
915
Liczba obserwujących
10

Wyślij wiadomość
Spody
Użytkownik Di bloguje w dniu 18.01.2019 17:51 opublikował przepis :

Spody do kruchych babeczek na słodko

Jest to niezawodny przepis na pyszne kruche babeczki, które można dowolnie nadziać i tym samym uzyskać efektowny oraz bardzo szybki deser - oczywiście, jeśli w zanadrzu mamy już gotowe babeczkowe korpusy.

Sałatka z selera konserwowego z serem i szynką
Użytkownik Di bloguje w dniu 16.01.2019 20:42 opublikował przepis :

Sałatka z selera konserwowego z serem i szynką

Sałatka jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Robi się ją naprawdę ekspresowo, a zapewniam, że znika jeszcze szybciej. Sprawdzi się na co dzień, na świątecznym stole oraz na każdej imprezie. Delikatna, uniwersalna... zresztą sami spróbujcie!

Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki
Użytkownik Di bloguje w dniu 16.01.2019 16:55 opublikował przepis :

Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki

Z takiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu. Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach.

Gofry idealne
Użytkownik Di bloguje w dniu 14.01.2019 17:19 opublikował przepis :

Gofry idealne

Idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Dobry przepis, odpowiedni sprzęt oraz kilka ważnych wskazówek, które umieściłam pod opisem przygotowania to podstawa! Ta receptura jeszcze nigdy mnie nie zawiodła i zapewniam, że upieczone według niej gofry wychodzą właśnie takie, jakie powinny być!

Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem
Użytkownik Di bloguje w dniu 14.01.2019 09:37 opublikował przepis :

Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem

Taką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam!

Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów
Użytkownik Di bloguje w dniu 13.01.2019 18:26 opublikował przepis :

Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów

Jest to jeden z uniwersalnych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po prostu idealny.

Muffiny z masłem orzechowym i solonymi orzeszkami ziemnymi
Użytkownik Di bloguje w dniu 11.01.2019 18:00 opublikował przepis :

Muffiny z masłem orzechowym i solonymi orzeszkami ziemnymi

Jeśli lubicie orzeszki ziemne to z pewnością pokochacie te muffinki! Są przepyszne i takie mocno orzechowe. Posiadają również mięciutkie, ale dość zwarte wnętrze, które od początku kusi swym cudownym aromatem.