DSC_3803k

Di bloguje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
1124
Liczba obserwujących
13

Wyślij wiadomość
1ag
Placki z płatkami owsianymi lub orkiszowymi i jabłkiem
Użytkownik Di bloguje w dniu 18.01.2020 18:10 opublikował przepis :

Placki z płatkami owsianymi lub orkiszowymi i jabłkiem

To pyszna propozycja na zdrowe śniadanie lub niezbyt skomplikowaną kolację. Przyznam, że razem z córką lubimy je również podjadać nawet w środku dnia. Placuszki są niezwykle syte oraz przy okazji zawierają mnóstwo wartości odżywczych.

Prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej
Użytkownik Di bloguje w dniu 17.01.2020 18:58 opublikował przepis :

Prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej

Ta prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej sprawdzi się przy każdej okazji. Oprócz kilku składników oraz ekspresowego przygotowania jest naprawdę smaczna. Koniecznie sami spróbujcie!

Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami
Użytkownik Di bloguje w dniu 16.01.2020 18:15 opublikował przepis :

Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami

To prosty oraz przepyszny wypiek, który jest źródłem cennych wartości odżywczych. To zdrowe ciasto zawiera sporą ilość błonnika, a jego sytość idealnie zaspokoi mały głód oraz ochotę na coś słodkiego zarówno u dzieci, jak i dorosłych. Ciasto ładnie wyrasta pomimo "ciężkich" składników (płatków, mąki pełnoziarnistej) i najbardziej smakuje mi z jabłkami, choć możecie je zastąpić dowolnymi owocami.

Ryżanka (rosół z ryżem)
Użytkownik Di bloguje w dniu 14.01.2020 18:17 opublikował przepis :

Ryżanka (rosół z ryżem)

Ta zupa przypomina mi dzieciństwo, jest pyszna i lekkostrawna oraz idealnie nadaje się zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Ryżnaka jest po prostu rosołem zasypanym ryżem.

Maślane ciasteczka owsiane z mąką lnianą
Użytkownik Di bloguje w dniu 10.01.2020 18:04 opublikował przepis :

Maślane ciasteczka owsiane z mąką lnianą

To pyszna i zdrowa propozycja na słodką oraz bardzo wartościową przekąskę. Są naprawdę przepyszne i cudownie pachną! Ciasteczka wzbogaciłam mąką lnianą, która jest delikatnie wyczuwalna w smaku oraz dodatkowo sprawia, że są one bardziej zdrowsze.

Waniliowe naleśniki na mące krupczatce
Użytkownik Di bloguje w dniu 07.01.2020 18:15 opublikował przepis :

Waniliowe naleśniki na mące krupczatce

Często je przyrządzam, ponieważ ciasto naleśnikowe jest wtedy bardziej delikatniejsze niż używając innej mąki pszennej. Wiele osób mi również mówiło, że takie naleśniki rozpadają się na patelni... Dlatego zachowajcie proporcje z poniższego przepisu (a nie róbcie "na oko") i pamiętajcie, że po wymieszaniu składników ciasto należy odstawić na około 20-30 minut.

Ciasteczka cynamonowe z miodem
Użytkownik Di bloguje w dniu 04.01.2020 18:54 opublikował przepis :

Ciasteczka cynamonowe z miodem

Ciasteczka cynamonowe z miodem pojawiają się w moim domu bardzo często, choć w okresie jesienno-zimowym obowiązkowo! Są niezwykle proste, szybkie, odrobinę puszyste i delikatnie kruche. Ich cynamonowy smak niezwykle kusi, a aromat roznosi się po całym mieszkaniu.

Gołąbki bez zawijania
Użytkownik Di bloguje w dniu 03.01.2020 18:38 opublikował przepis :

Gołąbki bez zawijania

Pamiętam jak kiedyś moja mama zawsze jednocześnie gotowała kilka rodzai gołąbków, ponieważ każdy z domowników miał swoje ulubione. Ja natomiast ze względu na niewielką rodzinę najczęściej przyrządzam gołąbki bez zawijania. Może ich przygotowanie jest krótsze, bo nie trzeba odparzać kapusty to też zajmuje trochę czasu. Jednakże w smaku przypominają klasykę.