IMG_20180519_223602_522

Di bloguje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
964
Liczba obserwujących
10

Wyślij wiadomość
Koktajl bananowy na soku jabłkowym
Użytkownik Di bloguje w dniu 22.03.2019 21:05 opublikował przepis :

Koktajl bananowy na soku jabłkowym

Zanim pojawią się owoce sezonowe chciałabym Wam zaproponować pyszny koktajl, który możecie przyrządzić o każdej porze roku. Jest bardzo prosty i naprawdę przepyszny oraz zdrowy, lekki... Zresztą co tu będę dużo pisać? Koniecznie sami spróbujcie!

Najlepszy blok czekoladowy
Użytkownik Di bloguje w dniu 21.03.2019 17:58 opublikował przepis :

Najlepszy blok czekoladowy

Blok według poniższej receptury robiłam mnóstwo razy i naprawdę wychodzi naaajlepszy. Przepis pochodzi z moich starych zapisków - posiadam go od koleżanki ze szkolnych lat i został niejednokrotnie wypróbowany przez inne osoby! Pewnie większość zna ten pyszny smak, który kojarzy się ze słodkim dzieciństwem.

Pomarańczowe ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą
Użytkownik Di bloguje w dniu 19.03.2019 18:00 opublikował przepis :

Pomarańczowe ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą

To pyszne, mocno kruche i niesamowicie delikatne ciasteczka o smaku pomarańczowym. Już ich zapach niezwykle kusi, więc naprawdę ciężko poprzestać na kilku sztukach. Poza tym są takie lekkie, że można sobie pozwolić na odrobinę słodkości.

Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą
Użytkownik Di bloguje w dniu 17.03.2019 16:34 opublikował przepis :

Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą

Tapioka nawodniona nie posiada smaku, ani zapachu, więc przyrządzając potrawę warto użyć dodatków, które całości nadadzą charakteru. Może macie ochotę na jej połączenie z bananem, masłem orzechowym i czekoladą?

Parówki w cieście serowym
Użytkownik Di bloguje w dniu 16.03.2019 20:55 opublikował przepis :

Parówki w cieście serowym

Parówki w cieście robię już od bardzo dawna w rozmaitych wersjach. To naprawdę prosta i smaczna propozycja na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych kiełbasek. W moim domu znikają w ekspresowym tempie, choć staram się ich często nie przyrządzać. Zawsze zje się ich więcej niż po prostu takich odgrzanych... Na imprezach robią furorę mimo, że na stole bywają bardziej wyrafinowane potrawy. Polecam!

Kruche ciasteczka bananowo-orzechowe z kaszą manną
Użytkownik Di bloguje w dniu 14.03.2019 18:02 opublikował przepis :

Kruche ciasteczka bananowo-orzechowe z kaszą manną

Pewnego razu postanowiłam upiec ciastka, które nie będą zawierały jajek, nabiału, mąki, ani cukru! Chciałam również, aby były delikatne i jednocześnie przyjemnie kruche, lekko chrupiące... Przyznam, że wyszły mi doskonale i od tamtej robiłam je mnóstwo razy. Są naprawdę rewelacyjne w smaku oraz kusząco pachną. Zazwyczaj zwiększam ilość składników, ponieważ ciasteczka świetnie się przechowują.