IMG_20180519_223602_522

Di bloguje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
864
Liczba obserwujących
10

Wyślij wiadomość
Bananowe muffinki z awokado i suszonymi morelami
Użytkownik Di bloguje w dniu 06.11.2018 18:39 opublikował przepis :

Bananowe muffinki z awokado i suszonymi morelami

Muffinki te (zresztą jak większość) są bardzo proste w przygotowaniu i oprócz tego smakują naprawdę rewelacyjnie, tak delikatnie oraz doskonale połączone smakowo. Bardzo długo pozostają świeże i nawet na drugi dzień nic nie tracą na swojej miękkości.

3-skadnikowe placki z jabłka
Użytkownik Di bloguje w dniu 03.11.2018 20:33 opublikował przepis :

3-skadnikowe placki z jabłka

Placki są naprawdę rewelacyjne w smaku, delikatne, zwarte i jednocześnie takie soczyste oraz mocno jabłkowe. U mnie w domu zazwyczaj znikają w wersji solo, ale można je podać z ulubionymi dodatkami - np. jogurtem, naturalnym, startym jabłkiem, cukrem pudrem bądź też posiekanymi orzechami. Jest to przepis paleo, czyli jaskiniowy, który wykorzystuje te same proste produkty, jakimi setki tysięcy lat temu żywili się nasi przodkowie.

Zupa krem z dyni
Użytkownik Di bloguje w dniu 03.11.2018 17:13 opublikował przepis :

Zupa krem z dyni

Uwielbiam zupę dyniową za jej delikatność, łagodność i idealnie kremową konsystencję. Mogłabym ją jeść o każdej porze roku! Odpowiednio doprawiona jest naprawdę przepyszna.

Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków
Użytkownik Di bloguje w dniu 01.11.2018 17:54 opublikował przepis :

Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków

Ciasto jest naprawdę pyszne, wilgotne oraz takie... mooocno czekoladowe! Poza tym nie wymaga wielkich umiejętności i długo pozostaje świeże. Buraki są niewyczuwalne, więc nikt nie zorientuje się co jest tym tajemniczym składnikiem, dzięki któremu całość jest niezwykle kusząca. Przyznam, że wiedząc o puree - "na siłę" próbowałam odnaleźć buraczany posmak i naprawdę mi to nie udało się! Zresztą sami spróbujcie.

Żeberka w marynacie miodowej pieczone w rękawie
Użytkownik Di bloguje w dniu 30.10.2018 18:04 opublikował przepis :

Żeberka w marynacie miodowej pieczone w rękawie

Przygotowanie takich żeberek jest bardzo proste i nie wymaga wielkich umiejętności. Upieczone mięso wychodzi bardzo aromatyczne, delikatne w smaku i z łatwością odchodzi od kości. Całość jest świetnie skomponowana smakowo - z subtelną nutą słodyczy, że naprawdę ciężko zrezygnować z dokładki.

Muffiny dyniowe z czekoladą i cynamonem
Użytkownik Di bloguje w dniu 29.10.2018 16:25 opublikował przepis :

Muffiny dyniowe z czekoladą i cynamonem

Muffinki smakują naprawdę rewelacyjnie! Są mięciutkie, bardzo wilgotne i doskonale łączą dynię z pachnącym cynamonem oraz kawałkami czekolady. Ich przygotowanie to dosłownie chwila, nawet mikser nie jest tu potrzebny, a efekt końcowy zadowoli każdego miłośnika pysznych babeczek!

Zdrowa pasta z jajek i awokado
Użytkownik Di bloguje w dniu 26.10.2018 21:28 opublikował przepis :

Zdrowa pasta z jajek i awokado

Pasta ta jest świetną propozycją na wartościowy dodatek do świeżego pieczywa. Smakuje naprawdę rewelacyjnie! Awokado jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów oraz zdrowych tłuszczów. Pastę wzbogaciłam odrobiną oleju lnianego, który również odznacza się obfitością dobroczynnych substancji w nim zawartych.

Zielone muffiny kukurydziane z rodzynkami i mini kiwi
Użytkownik Di bloguje w dniu 25.10.2018 20:44 opublikował przepis :

Zielone muffiny kukurydziane z rodzynkami i mini kiwi

Przyznajcie sami, że muffinki prezentują się dość nietuzinkowo? I wiecie co? Nie zawierają żadnych barwników, a swój zielono-niebieski kolor zawdzięczają mące kukurydzianej. Tak, to tylko mąka spowodowała taki niespotykany efekt. Jednakże nie jest to zwykła mąka kukurydziana, lecz mąka z niebieskiej kukurydzy. Muffiny smakują naprawdę rewelacyjnie i przyznam, że troszkę specyficznie. Są mięciutkie, bardzo wilgotne oraz wspaniale komponują się z rodzynkami i kawałkami mini kiwi.

Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem
Użytkownik Di bloguje w dniu 25.10.2018 16:42 opublikował przepis :

Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem

Placuszki smakują rewelacyjnie i w moim domu znikają ekspresowo. Oprócz doskonałej propozycji na śniadanie, kolację, czy zwykłą przekąskę stanowią idealny pomysł na wykorzystanie nadmiaru ugotowanego ryżu. Smak placków możecie dostosować do Waszych preferencja, a nawet przyrządzić je na słodko.

Całoroczne ciasto w 10 minut z kremem mascarpone, malinami i białą czekoladą
Użytkownik Di bloguje w dniu 23.10.2018 18:41 opublikował przepis :

Całoroczne ciasto w 10 minut z kremem mascarpone, malinami i białą czekoladą

Tak, to ciasto powstało w 10 minut, no może w 12! Zniknęło również ekspresowo, ponieważ nie sposób mu się oprzeć. Krem na bazie serka mascarpone, lekko kwaskowate maliny oraz biała czekolada i pysznie chrupiące ciasteczka francuskie tworzą naprawdę idealne połączenie. Ciasto widoczne na zdjęciach sfotografowałam po około 10 minutach chłodzenia, choć można ten etap pominąć lub wydłużyć, aby ciastka lekko zmiękły. W tytule napisałam również, że moja propozycja jest całoroczna. Oznacza to, iż możecie użyć malin świeżych lub mrożonych, tak jak ja zrobiłam w tym przypadku.