Di gotuje

Di gotuje

O mnie:

Zawsze miałam "słomiany zapał" do różnorodnych rzeczy.Lubiłam/lubię zajęcia kreatywne, malować, gotować, czytać, bawić się zdjęciami, skończyłam studia administracyjne...Mogłabym tak wymieniać długo, długo i nie byłoby końca..Mam wielkie zamiłowanie do gotowania i jestem pewna, że już tak zostanie na zawsze.Kuchnia to miejsce, w którym mogę odpocząć i dobrze się bawić. Uwielbiam to co robię.Uważam, że gotowanie jest bardzo fascynującą rzeczą, ciągle czegoś uczy i nie pozwala się nudzić.

Liczba punktów za aktywność
679
Liczba obserwujących
7

Wyślij wiadomość
Tawa Tawas
Użytkownik Di gotuje w dniu 21.02.2018 18:19 opublikował przepis :

Tawa Tawas

Tawa Tawas to popularne ciasteczka/pączuszki, które wywodzą się z Boliwii. Ich nazwa oznacza "cztery". Po usmażeniu posypywane są cukrem pudrem i polewane płynnym miodem. W smaku przypominają faworki/małe pączuszki, lecz ich wielką zaletą (i różnicą) jest szybkość w przygotowaniu.

Lasagne bolognese (wersja klasyczna)
Użytkownik Di gotuje w dniu 20.02.2018 18:28 opublikował przepis :

Lasagne bolognese

Co prawda - przygotowanie lasagne wymaga poświęcania trochę czasu, ale końcowy efekt jest tego wart i to bezapelacyjnie. To taka włoska zapiekanka, której nikt się nie oprze...

placuszki
Użytkownik Di gotuje w dniu 19.02.2018 18:23 opublikował przepis :

Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt i nie tylko

Takie placuszki to idealna propozycja dla niemowląt (moja córka jadła je w wieku 8 mc-y, ale można podać je wcześniej) oraz dla starszych dzieci i dorosłych. Dla mnie baaardzo smakują. Placuszki są mięciutkie, odpowiednio słodkie - mimo, że nie zawierają cukru oraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce.

Masło z pistacji i orzechów nerkowca
Użytkownik Di gotuje w dniu 18.02.2018 17:55 opublikował przepis :

Masło z pistacji i orzechów nerkowca

Masło można połączyć z różnymi dodatkami, np. białą czekoladą (roztopioną), masłem oraz doprawić do smaku. Jest przepyszne i ciężko powstrzymać się od wyjadania go prosto ze słoiczka. Idealne jako baza do różnych mas, kremów i sernika. Sprawdzi się również w daniach wytrawnych.

Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami
Użytkownik Di gotuje w dniu 17.02.2018 17:54 opublikował przepis :

Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami

Są mięciutkie i posiadają lekko chrupiący wierzch - tak jak świeża bułeczka, a smakują od niej o wiele lepiej. Całość idealnie komponuje się z gotowanym jajkiem oraz małym kabanoskiem. U mnie w domu najczęściej znikają jeszcze ciepłe, ale osobiście uwielbiam podjadać je również po ostygnięciu. Zresztą długo zachowują swoją świeżość!

Ekspresowe ciasto bananowe z suszonymi figami
Użytkownik Di gotuje w dniu 16.02.2018 18:13 opublikował przepis :

Ekspresowe ciasto bananowe z suszonymi figami

Ciasto jest przeeepyszne, niezwykle puszyste i lekko wilgotne. Dodatkowo obłędnie pachnie oraz nie wymaga wielkich umiejętności, bo wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką, przelać do blaszki i wstawić do piekarnika.

Ekspresowe ciasto bananowe z suszonymi figami
Użytkownik Di gotuje w dniu 16.02.2018 18:13 opublikował przepis :

Ekspresowe ciasto bananowe z suszonymi figami

Ciasto jest przeeepyszne, niezwykle puszyste i lekko wilgotne. Dodatkowo obłędnie pachnie oraz nie wymaga wielkich umiejętności, bo wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką, przelać do blaszki i wstawić do piekarnika.

Batoniki owsiane z dodatkami
Użytkownik Di gotuje w dniu 15.02.2018 18:01 opublikował przepis :

Batoniki owsiane z dodatkami

Batoniki te to doskonałe źródło energii, które kusi pysznym smakiem oraz aromatem nie do opisania. Są słodkie, chrupiące, choć lekko miękkie i żeby nie cukier - uznałabym, że także zdrowe.

Kokosowe ciastka z brązowego ryżu
Użytkownik Di gotuje w dniu 13.02.2018 18:17 opublikował przepis :

Kokosowe ciastka z brązowego ryżu

Ciasteczka są obłędneee, a ich zapach kusił już podczas pieczenia. Mocno kokosowy smak idealnie skomponował się z chrupiącym wierzchem i lekko miękkim wnętrzem. W takie ciastko warto wgryźć swoje ząbki, a tym bardziej, że jest zdrowe i nie posiada tony cukru!