20181029_124931

Joanna Kryla

O mnie:

Uwielbiam gotować i piec, z wykształcenia jestem pedagogiem. Prócz tradycyjnych potraw często też eksperymentuję i wymyślam nowe potrawy. Z pasją oglądam wszelkie programy kulinarne, z których często czerpię inspiracje. Prowadzę bloga https://krylowakuchnia.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
472
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
img1570017599707
Pasta z papryczki chilli
Użytkownik Joanna Kryla w dniu 24.09.2019 20:46 opublikował przepis :

Pasta z papryczki chilli na zimę

Taka ostra pasta idealnie nada się do doprawiania wszelkiego rodzaju gulaszy, marynat mięsnych, oraz sosów na zimno czy na ciepło. Jest idealna kiedy nie mamy już dostepu do świeżych papryczek. Doskonały aromat papryki, idealna ostrość, po prostu petarda. Ilość pasty dozujemy w zależności od tego jak ostre dania lubimy. Po otwarciu słoiczka pastę przechowujemy w lodówce.

Krokiety z mięsem z rosołu
Użytkownik Joanna Kryla w dniu 24.09.2019 13:00 opublikował przepis :

Krokiety z mięsem z rosołu

Przeglądając różne grupy kulinarne, co poniedziałek natrafiam na pytanie: "co z mięsa z rosołu?". Robiłam już kotleciki, pierogi oraz galaretkę. Tym razem proponuję krokiety z drobiowego mięsa z rosołu. Aby farsz nie był suchy wraz z mięsem zmieliłam warzywa z rosołu. Doprawiłam wszystko mocno cebulką, czosnkiem oraz dużą ilością pieprzu. Jeszcze gorące, prosto z patelni z kubkiem gorącego barszczyku są po prostu pyszne. W przepisie przypominam również przepis na idealne naleśniki do krokietów, które nie pękają