Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

O mnie:

Prowadzę bloga kulinarnego: www.zhrabinawkuchni.pl/

Liczba punktów za aktywność
233
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
Murzynek z powidłami
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 16:30 opublikował przepis :

Murzynek z powidłami

Łatwy w przygotowaniu, oszczędny w składnikach, wilgotny za sprawą powideł i poradzi z nim sobie każdy początkujący kucharz.

Pieczeń rzymska z jajkiem
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 16:23 opublikował przepis :

Pieczeń rzymska z jajkiem

Klasyka polskiej kuchni, polecam nie tylko na święta. Danie łatwe do przygotowania, które sprawdzi się zarówno do kanapek jak i na obiad.

Sernik Izaura
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 16:14 opublikował przepis :

Sernik Izaura

Stary, sprawdzony przepis, popularny w latach 90-tych, czyli sernik na murzynku.

Leczo z cukinii i pieczarek
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 16:04 opublikował przepis :

Leczo z cukinii i pieczarek

To jednogarnkowe danie sprawdzi się idealnie na obiad, a także na sytą kolację, Jego smak można dodatkowo podkręcić dodatkiem ostrej papryki.

Ciasto tarte z ananasem i jabłkami
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 15:39 opublikował przepis :

Ciasto tarte z ananasem i jabłkami

To ciasto składa się z kilku warstw, ale na szczęście pieczemy je wszystkie razem, więc nie jest tak pracochłonne, jak mogłoby się wydawać.

Ciastka ślimaczki
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 14:25 opublikował przepis :

Ciastka ślimaczki

Dwukolorowe i łatwe do zrobienia ciastka, a dzieciaki za nimi przepadają. Sama pierwszy raz piekłam je będąc jeszcze dzieckiem.

Ogórki kiszone
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 14:16 opublikował przepis :

Ogórki kiszone

W sezonie ogórkowym na pewno nie zabraknie ich w mojej piwnicy, są smaczną przekąską a zupy ogórkowej nie wyobrażam sobie bez domowych kiszonek.

Ogórki małosolne (na sucho)
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 14:06 opublikował przepis :

Ogórki małosolne (na sucho)

Aromatyczne, chrupiące, nie tracą pierwotnego koloru, gotowe do spożycia już po dwóch dniach i robi się je bardzo sprawnie.

Tiramisu w pucharkach
Użytkownik Hrabina w kuchni w dniu 08.12.2020 13:55 opublikował przepis :

Tiramisu w pucharkach

Włoski deser na bazie serka mascarpone i biszkoptów nasączonych mocną kawą. Można go podać w pucharkach lub podwoić proporcje i przygotować w większym naczyniu.