Krem z kalafiora i dyni z pstrągiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Taka lekka, zdrowa i pożywna zupa krem z kalafiorem , dynią i pstrągiem. Tak naprawdę zupę zrobimy w 20 minut. W smaku jest aksamitna, kremowa i cóż więcej mogę powiedzieć przepyszna. Z chrupiącymi migdałami fajnie się łączy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior mały
    50 dkg dyni hokkaido
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju dyniowego
    olej rzepakowy
    3 łyżki migdałów prażonych
    natka pietruszki
    30 dkg filetu z pstrąga łoososiowego
    1 kawałek selera korzeń
    1 litr bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba Krem

Krem z kalafiora i dyni z pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroję na kawałki razem ze skórką. W garnku przesmażam na oleju rzepakowy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodaję startą na tarce jarzynowej seler i przesmażam razem. Na końcu dodaję dynię i jeszcze chwile smażę. Wlewam bulion i gotuję pięć minut. Dodaję różyczki kalafiora i dalej gotuję, wsypuję sól, pieprz. Rybę kroję na kawałki, posypuje sola, pieprzem, chili. Układam na wierzchu w garnku, zagotowuję, wyłączam palnik i zostawiam na 10 minut w garnku, ryba dojdzie. Rybę wyjmuję z garnka. Zupę miksuję blenderem. Podaję z kawałkami ryby, płatkami migdałów, natką pietruszki i olejem dyniowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować