AnkaFiranka

AnkaFiranka

O mnie:

Od zawsze lubiłam jeść słodkie rzeczy, dlatego dość wcześnie zaczęłam piec ciasta i wykonywać desery. Teraz pieczenie stało się moim hobby i sposobem na relaks. Każdą wolną chwilę mogłabym spędzić w kuchni.Swoją kulinarną pasję poszerzyłam o gotowanie, a jej efekty zamieszam na mojej stronie www.slodkieniebo.blogspot.com

Liczba punktów za aktywność
423
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki
Użytkownik AnkaFiranka w dniu 23.01.2021 12:38 opublikował przepis :

Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki

Mróz za oknem, w telewizji skoki narciarskie oraz kisiel to wspomnienie z dzieciństwa mojego męża. Dziś przedstawiam przepis na naturalny kisiel nie z soku, a z dodatkiem liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki i maliny. Ciekawostką jest, że takie proszki często są nazywane "pudrami owocowymi" i mogą być dodawane do jogurtów, smoothie's, koktajli i wielu innych dań!

Budyń z liofilizowanym proszkiem z maliny i czarnej porzeczki
Użytkownik AnkaFiranka w dniu 18.01.2021 18:14 opublikował przepis :

Budyń z liofilizowanym proszkiem z maliny i czarnej porzeczki

Ferie zimowe kojarzą mi się z układaniem puzzli, jazdą na sankach, lepieniu bałwana i ... jedzeniu budyniu! Tak, tak będąc dzieckiem uwielbiałam budyń i mogłabym go jeść o każdej porze dnia i nocy. Częstym powodem kłótni pomiędzy mną a moją siostrą było to, czy mama ma nam przygotować budyń czy kisiel :D Jasna sprawa siostra bardziej przepadała za kiślem*. * Tak mówimy w Kieleckim :D