Kokosowa dyniowa z pomarańczą i łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa krem kokosowa z dynią i pomarańczą oraz pysznym wędzonym łososiem wędzonym na gorącą który rozpływa się w ustach. Zupa jest przepyszna, aromatyczna i nie można się od niej oderwać.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido
    1 korzeń natki pietruszki
    1 por biała część
    1 cebula
    1 pomarańcza duża
    sól, pieprz
    papryczki chili żółta
    200 ml mleczka kokosowego
    750 ml bulionu warzywnego
    natka pietruszki
    1 łyżka masła klarowanego
    150 g łososia wędzonego na gorąco
    pieprz czerwony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba Krem

Kokosowa dyniowa z pomarańczą i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, por kroję. Korzeń pietruszki obieram i kroję w kostkę. Z pomarańczy wyciskam sok. Na maśle klarowanym przesmażam cebulę,por, korzeń. Dynię kroję na kawałki ze skórą. Układam na blaszce na papierze i piekę około 15 minut temp 200 stopni. Do cebuli dodaję upieczoną dynię, wlewam bulion, zagotowuję, na końcu dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem, wlewam sok pomarańczowy. Zupę podaję z plastrem pomarańczy, łososiem wędzonym na gorąco, natką pietruszki, papryczką chili, pieprzem czerwonym i kawałkiem dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować