Penne ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietankowym

4.35 (322 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad dla całej rodziny gotowy w kilka chwil.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g makaronu penne
    2 filety z kurczaka
    1/2 op. młodego szpinaku
    szklanka śmietanki 30%
    2 łyżki masła klarowanego
    duży ząbek czosnku
    3 łyżki startego parmezanu + do posypania
    sól
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.35 (322 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem Penne

Penne ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć na maśle. Dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie. Wlać śmietankę i gotować ok 10 minut na małym ogniu. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Odcedzić i dodać do kurczaka. Całość wymieszać, ściągnąć z ognia i dodać starty parmezan. Wymieszać.
    Gotowe danie posypać na talerzu startym serem, można oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować