Krem z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny i pyszny :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 gram kalafiora
    1 średni ziemniak
    1 cebula
    300 ml mleka
    500 ml bulionu drobiowego: 3 skrzydełka, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 cebula opalona, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka Vegety, pieprz
    Sól himalajska
    Pieprz biały
    1 łyżka masła
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior kroimy na różyczki a ziemniaka w kostkę.
    Rozgrzewamy oliwę i masło, dodajemy cebulę, kalafior i ziemniaka. Dusimy około 10 minut.
  • 2. Przygotowujemy bulion drobiowy.
  • 3. Do podduszonych warzyw wlewamy bulion. Gotujemy około 10 minut. Następnie dolewamy mleko i gotujemy około 5-7 minut. Doprawiamy.
  • 4. Gotową zupę blendujemy i przecieramy przez drobne sitko.
  • 5. Zupę podajemy z natką pietruszki lub grzanką.
  • 6. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować