Bez nazwy-2

dorota w

O mnie:

Bardzo lubię piec ciasta. Prowadzę bloga kulinarnego w którym przedstawiam głównie słodkie przepisy http://daktylewczekoladzie.blogspot.com/. Przygotowane słodkości testuje dwójka moich dzieci i mąż. Poza pieczeniem lubię podróżować, fotografować i zajmować się ogrodem.

Liczba punktów za aktywność
859
Liczba obserwujących
18

Wyślij wiadomość
Ananasowiec
Użytkownik dorota w w dniu 23.01.2020 22:46 opublikował przepis :

Ananasowiec

Biszkoptowe ciasto z maślano-budyniowym kremem z dużym dodatkiem ananasa. Wierzch posypałam prażonymi wiórkami kokosowymi.

Tatarskie ciasto
Użytkownik dorota w w dniu 19.01.2020 00:06 opublikował przepis :

Tatarskie ciasto

Drożdżowe ciasto przekładane do pieczenia 3 różnymi "masami" Świetne połaczenie smaków które na pewno wam posmakuje tak jak mi :)

Kurczak w sojowej marynacie
Użytkownik dorota w w dniu 17.01.2020 22:51 opublikował przepis :

Kurczak w sojowej marynacie

Soczysty kurczak pieczony w całości. Marynowany w sosie sojowym z przyprawami. Takie mięso idealne jest na niedzielny lub świąteczny obiad :)

Orzechowa babka
Użytkownik dorota w w dniu 17.01.2020 20:14 opublikował przepis :

Orzechowa babka

Orzechowa babka z ucieranego ciasta. Bardzo smaczna, łatwa w wykonaniu, mocno orzechowa.

Kokosowe gofry
Użytkownik dorota w w dniu 14.01.2020 23:11 opublikował przepis :

Kokosowe gofry

Bardzo smaczne gofry z dodatkiem wiórek kokosowych. Podałam je z bitą śmietaną i leśnymi jagodami ale równie dobrze można dać inne dodatki. W lecie gofry muszą być smażone choć kilka razy w sezonie ;)

Zupa ze świeżych pomidorów
Użytkownik dorota w w dniu 14.01.2020 23:04 opublikował przepis :

Zupa ze świeżych pomidorów

W sezonie letnim nie ma chyba lepszej zupy niż pomidorowa ze świeżych pomidorów. Przygotowana bez bulionu, lekka ale pożywna. Robię często, a część przecieru zamykam w słoikach by potem w zimowe dni cieszyć się letnim smakiem :)

Wątróbka z dynią
Użytkownik dorota w w dniu 14.01.2020 21:59 opublikował przepis :

Wątróbka z dynią

Rozpoczął się sezon na dynię więc trudno przejść obok niej obojętnie. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją w daniu obiadowym. Wątróbka w jesiennym wydaniu z duszoną cebulką i małymi kostkami dyni to proste ale bardzo pyszne i bogate w składniki odżywcze danie. Żeby było jeszcze bardziej kolorowe można dodać na ostatnie 3 minuty czerwoną paprykę :)