moje zdjęcie 9

dorota w

O mnie:

Bardzo lubię piec ciasta. Prowadzę bloga kulinarnego w którym przedstawiam głównie słodkie przepisy http://daktylewczekoladzie.blogspot.com/. Przygotowane słodkości testuje dwójka moich dzieci i mąż. Poza pieczeniem lubię podróżować, fotografować i zajmować się ogrodem.

Liczba punktów za aktywność
720
Liczba obserwujących
17

Wyślij wiadomość
Trójsmakowy budyń z owocami
Użytkownik dorota w w dniu 18.05.2018 22:56 opublikował przepis :

Trójsmakowy budyń z owocami

Zrobiłam domowy budyń warstwowy w trzech smakach (kakaowym, kawowym i śmietankowym) przekładany owocami.Smaczny, zdrowy i kolorowy :)

Chili con carne
Użytkownik dorota w w dniu 18.05.2018 22:40 opublikował przepis :

Chili con carne

Moja wariacja na temat Chili con carne, u mnie z białą fasolą. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Dla zabieganych i mocno zapracowanych :)

Omlet z rukolą
Użytkownik dorota w w dniu 18.05.2018 22:20 opublikował przepis :

Omlet z rukolą

Przepyszny, kolorowy omlet w wesołych kolorach z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Idealny na śniadanie.

Ciasto szpinak z truskawką
Użytkownik dorota w w dniu 17.05.2018 23:30 opublikował przepis :

Ciasto szpinak z truskawką

Lekkie, niezbyt kaloryczne ciasto w wiosennych kolorach :) Ciasto szpinakowe w jaskrawo zielonym kolorze, po upieczeniu równe jak stół (nie ścinane ani troszeczkę), w konsystencji i strukturze bardzo podobne do biszkoptu. Nie ma potrzeby jego nasączania. Ograniczyłam się tylko do przełożenia do masą truskawkową na bazie mleka ale można polać go polewą czekoladową lub wyłożyć na wierzch bitą śmietanę.

Kajmakowy kokosek
Użytkownik dorota w w dniu 13.05.2018 00:20 opublikował przepis :

Kajmakowy kokosek

Pyszna krajanka biszkoptowa z wkładką kokosową. Przekładana kremem na bazie domowego budyniu z żółtek oraz kajmakiem. Słodka, podzielna, w sam raz na komunie oraz inne przyjęcia :)

Rabarbarowa pianka
Użytkownik dorota w w dniu 08.05.2018 22:58 opublikował przepis :

Rabarbarowa pianka

Rozpoczął się sezon na rabarbar więc upiekłam lekkie biszkoptowe ciasto z galaretką rabarbarowo-truskawkową. Wierzch to delikatna pianka z samej ubitej na sztywno kremówki (bez mascarpone). Ciasto delikatne, rozpływające się w ustach, pyszne!