Chociaż Święta Wielkanocne już za nami, pozostał jeszcze jeden przepis na jajka do opublikowania. W ten sposób przygotowanych jajek nigdy nie brakowało w moim rodzinnym domu. W tym roku zatęskniłam za tym smakiem, więc znalazły się także na naszym stole
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 06.04.2021 21:46 opublikował przepis:
Chociaż jajka faszerowane kojarzą się głównie z Wielkanocą - świetnie sprawdzają się jako przystawka na różne okazje. Błyskawiczne w przygotowaniu, z dodatkiem tuńczyka z puszki i szczypiorku stanowią świetną bombę białkow
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 27.03.2021 20:00 opublikował przepis:
Dziś prezentuję pikantną kanapkę prosto z Woonsocket w USA. Mielona wołowina w towarzystwie papryk, cebuli i pomidorów z puszki - połączenie dość klasyczne - ale z dodatkiem płatków chili i dużych mega miękkich bułek typu "paluch" (sub) zaspokoi głód niejednego fana dobrze przyprawionych dań.
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 07.10.2020 20:12 opublikował przepis:
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany przepis na smaczny posiłek. To błyskawiczne, proste i w miarę lekkie danie można przygotować zarówno na obiad, jak i kolację.
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 03.10.2020 10:15 opublikował przepis:
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne grzyby można wykorzystać na tak wiele sposobów, że nigdy chyba mi się nie nudzą. Dziś dobrały się z suszonymi pomidorami i w towarzystwie makaronu dostarczyły nam energii na cały dzień.
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 12.09.2020 12:25 opublikował przepis:
Klasyczny i prosty, ale za to pyszny makaron. Pachnące pomidorami, sycące i tak szybkie i banalne w przygotowaniu, że nawet najbardziej zabiegane osoby znajdą czas na jego przygotowanie.
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 29.08.2020 13:30 opublikował przepis:
Hot dog z wołowym chili? Dlaczego nie? Mięsna masa świetnie uzupełnia ciepłą kiełbasę, dodaje charakterystycznego pikantnego smaku i zmiękcza bułkę. I nic więcej nie potrzeba.
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 24.08.2020 22:02 opublikował przepis:
Fajita jest jedną z tradycyjnych i najbardziej popularnych potraw kuchni Tex-Mex. Składa się przede wszystkim z krojonego w paski mięsa przygotowanego na patelni i serwowanego w tortilli. Najczęściej w towarzystwie papryki i cebuli, ale spotkać można także z dodatkiem guacamole, pico de gallo (charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej a'la sałatka-sos w postaci drobno pokrojonych pomidorów z cebulką i kolendrą, często także z jalapeno, serwowana jako dodtek do różnych dań, jak. np. taco, czy burrito) , sera czy pomidorów.
Użytkownik
zielonakuchniablog
w dniu 14.08.2020 18:30 opublikował przepis:
Ostatnio skomentowane
Krojony omlet z lubczykiem i dodatkami