cosik

zielonakuchniablog

Liczba punktów za aktywność
357
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Drobiowe siekane kotlety z papryką
Użytkownik zielonakuchniablog w dniu 28.07.2020 14:37 opublikował przepis :

Drobiowe siekane kotlety z papryką

Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych kotletów z drobiu. Dzięki temu, że samo mięso jest krojone w małe kawałki do masy można dodać rozmaite dodatki. Dziś proponuję czerwoną paprykę i szczypior. Ser nadaje kotlcikom fajnego, słonawego posmaku, a papryka świeżego warzywnego urozmaicenia.

Tofucznica z suszonymi pomidorami i curry
Użytkownik zielonakuchniablog w dniu 12.07.2020 19:08 opublikował przepis :

Tofucznica z suszonymi pomidorami i curry

Wegańska wersja jajecznicy. Z dodatkiem suszonych pomidorów i curry to po prostu rewelacja. Świetna opcja dla osób, które nie przepadają za naturalnym smakiem tofu, gdyż rewelacyjnie przechodzi smakiem charakterystycznych dodatków.

Ośmiornica po Galicyjsku (Pulplo alla Galega)
Użytkownik zielonakuchniablog w dniu 12.07.2020 19:05 opublikował przepis :

Ośmiornica po Galicyjsku (Pulplo alla Galega)

Ośmiornica po Galicyjsku to bardzo popularna i prosta w przygotowaniu przekąska prosto z gorącej Hiszpanii. Podawana w wersji z ziemniakami, jak i bez - bardzo często serwowana jest jako starter lub tapa.

Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem
Użytkownik zielonakuchniablog w dniu 12.07.2020 19:03 opublikował przepis :

Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem

Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedna z tych banalnie prostych rzeczy, która zawsze wychodzi, ale i łechce podniebienie swoim smakiem. Przygotowany z domowego twarogu i ostrej rzodkiewki, z dużą ilością pieprzu, to świetny dodatek do pieczywa i grzanek.

Paella valenciana
Użytkownik zielonakuchniablog w dniu 30.06.2020 17:29 opublikował przepis :

Paella valenciana

Pora na kolejną klasyczną paellę. Dziś specjalnie dla osób, które nie przepadają za owocami morza. Paella valenciana jest bowiem przygotowywana z mięsem i warzywami. Delikatny kurczak i królik w towarzystwie karczochów, fasolki i szafranu. Sezonowo paella valenciana może zawierać także bób, zielony groszek i/lub paprykę.