Koperty z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i kapustą

4.47 (159 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
    1 duża cebula
    1/3 słoika kiszonej kapusty
    opakowanie ciasta francuskiego
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Koperty z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy do miękkości. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy drobno. Smażymy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Odciskamy wodę z ugotowanej kapusty i kroimy drobno. Farsz ( kapusta, cebula, pieczarki) mieszamy z solą i pieprzem. Płat ciasta francuskiego dzielimy na kwadraty. Na środek każdego kwadratu wykładamy łyżeczkę farszu i podwijamy rogi. Koperty kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut.

Porady

Te koperty wyśmienicie smakują z czerwonym barszczem. Można podać je na Wigilię i na przyjęcia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Cebula Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować