Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami

4.58 (267 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska nie tylko na imprezę.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 14 szt.

    opakowanie ciasta francuskiego(300 g)
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    300 g pieczarek
    1 cebula
    100 g tartego sera
    garść posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.58 (267 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ketchupy Przekąski

Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki. 1. Cebulę obrać,umyć i pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić na dużą patelnie zrumienić na niedużej ilości oleju,do cebuli wrzucić obrane i starte na tarce,na dużych oczkach pieczarki,
  • Ślimaczki. 2. smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić do wystygnięcia,następnie wrzucić posiekaną natkę pietruszki i starty ser na drobnych oczkach tarki,
  • Ślimaczki. 3. całość dokładnie wymieszać.Ciasto francuskie rozwijamy na papierze,smarujemy ketchupem,wykładamy farsz,rozsmarowując łyżką po całości.
  • Ślimaczki. 4. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku jak roladę,kroimy krążki 1,5-2 cm,układamy ślimaczki na płasko na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Ślimaczki. 5. Blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy ok.20 min.w temp.200 C.
  • Ślimak. 6. Gotowe podawać polane ketchupem,smakują na ciepło jak i na zimno.

Porady

Do farszu można wmieszać ulubione składniki np.szynkę itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ketchup Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować