Naleśniki z porem, rybą , kukurydzą i pieczarkami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszne wytrawne naleśniki.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    1 szkl. mleka
    3/4 szkl. mąki
    1 jajko
    1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku lub 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
    szczypta soli
    Nadzienie:
    por
    20 dkg pieczarek
    mała puszka kukurydzy
    30 dkg usmażonej ryby(filet)
    10 dkg żółtego sera
    małe opakowanie serka topionego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki zapiekane

Naleśniki z porem, rybą , kukurydzą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażyć naleśniki. Pora pokroić i usmażyć na oleju lub maśle. Pieczarki obrać, pokroić w kawałki i usmażyć. Kukurydzę odcedzić. W misce połączyć wystudzone pieczarki, pora i kukurydzę . Posolić i doprawić pieprzem do smaku. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Każdy naleśnik posmarować topionym serkiem. Na serek wyłożyć 2 łyżki nadzienia i zawijać. Nadziane naleśniki przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy łyżeczkę masła i posypujemy żółtym serem. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować