Koperty z ciasta francuskiego z pieczarkami, boczkiem i serem

4.45 (161 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Koperty z ciasta francuskiego z pieczarkami, boczkiem i serem - te gotowe przekąski można kupić je w wielu piekarniach i dyskontach. Przedstawiam moją wersję:).

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    300g pieczarek
    1 cebula
    8 plastrów wędzonego boczku
    100g startego żółtego sera
    8 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.45 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Koperty z ciasta francuskiego z pieczarkami, boczkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ścieramy na drobnych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Koncentrat mieszamy z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • 2. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym, na każdy z kwadratów wykładamy pieczarki i po 1 plasterku boczku. Sklejamy przeciwległe rogi każdego z kwadratów, posypujemy serem.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ciasto francuskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować