Dyniowe jajka

5 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciekawy pomysł,który urozmaici każde przyjęcie.Jajka i pasta z dyni to bardzo interesujące połączenie.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka
    1 kg dyni piżmowej
    olej
    2 łyżki oliwy
    sól
    1/2 cebuli
    1 ząbek czosnku
    natka pietruszki
    sól i czarny pieprz
    sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasty do chleba

Dyniowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 220 st. C.
    Dynię pokrój na ćwiartki, usuń pestki, miąższ ułóż na blasze, skrop olejem, posól i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 45 minut.
    Posiekaj cebulę i czosnek. Przysmaż je na oleju 5 minut.
    Dynię zmiksuj z oliwą . Dodaj cebulę z czosnkiem, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.Taką pastą nafaszeruj jajka.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować