REKLAMA

Zupa pieczarkowo-serowa z makaronem

wyświetlono: 256 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Bardzo pyszna rozgrzewająca sycąca zupa pieczarkowa z serowym akcentem. Zupę gotuję się bardzo szybko już po 30 minutach można zasiadać do stołu i zajadać się. Szczerze polecam.

opublikowany: 04.10.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g pieczarek
    garść mrożonej włoszczyzny
    3 łyżki masła
    2 serki topione gouda
    pieprz i sól
    kostka rosołowa
    natka pietruszki
    makaron świderki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przełożyć masło i wrzucić garść mrożonej włoszczyzny, do podsmażonych warzyw dodać pokrojone pieczarki i podsmażać ok 10 minut. Do zupy dodać 2,5 litry wody i gotować do miękkości grzybów. Dodać kostkę rosołową.
  • 2. Do małego garnuszka nalać wodę i wrzucić odpakowane serki topione, gotować aż się rozpuszczą. Do zupy wrzucić makaron i gotować do miękkości, gdy makaron jest już prawie miękki wlać rozpuszczone płynne serki i pogotować chwilkę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki posiekać drobno i wrzucić do zupy.

Porady

Zamiast makaronu można dodać ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Izagotuje

Zupa pieczarkowo-porowo-serowa z pulpecikami

Każdy, komu ją zaserwuję prosi o przepis :)

kategoria: Zupy zupa pieczarkowa zupa serowa opublikowany: 11.01.2017 | wyświetlono: 23812 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE