Sałatka z marynowanymi pieczarkami

3.67 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Spodoba się na pewno tym wszystkim, którzy lubią kwaskowate smaki ogórka kiszonego i pieczarek konserwowych. Do tego lekkie przełamanie smaku jabłkiem i cebulką oraz dodatek łagodnego jajka i kukurydzy.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 1 miseczkę:

    200 g marynowanych pieczarek
    1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    3 ogórki kiszone
    1 czerwona cebula
    1/2 jabłka
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy
    Szczypta pieprzu, sól do smaku
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w drobną kostkę
  • 2. Jajka ugotować na twardo i obrać. Pokroić w kostkę.
  • 3. Kukurydzę odcedzić, dodać do miski. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Dodać do reszty.
  • 4. Pieczarki odsączyć, pokroić na ćwiartki i dodać do reszty. Ogórka odsączyć, pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
  • 5. Całość wymieszać, doprawić przyprawami, następnie dodać majonez i musztardę, wszystko dobrze połączyć. Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Czerwona cebula Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować