REKLAMA

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

wyświetlono: 175 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Spodoba się na pewno tym wszystkim, którzy lubią kwaskowate smaki ogórka kiszonego i pieczarek konserwowych. Do tego lekkie przełamanie smaku jabłkiem i cebulką oraz dodatek łagodnego jajka i kukurydzy.

opublikowany: 26.08.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • na 1 miseczkę:

    200 g marynowanych pieczarek
    1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    3 ogórki kiszone
    1 czerwona cebula
    1/2 jabłka
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy
    Szczypta pieprzu, sól do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w drobną kostkę
  • 2. Jajka ugotować na twardo i obrać. Pokroić w kostkę.
  • 3. Kukurydzę odcedzić, dodać do miski. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Dodać do reszty.
  • 4. Pieczarki odsączyć, pokroić na ćwiartki i dodać do reszty. Ogórka odsączyć, pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
  • 5. Całość wymieszać, doprawić przyprawami, następnie dodać majonez i musztardę, wszystko dobrze połączyć. Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: luna19 luna19

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

kategoria: sałatka jarzynowa opublikowany: 26.11.2021 | wyświetlono: 176 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE