Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli

  • wyświetlono: 80860 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pasta może być podana z pieczywem na kanapkę lub w formie sałatki

Marcelina
  • 15min

Składniki

1 wędzona makrela
2 ogórki kiszone
1 cebula
2 jajka
szczypiorek
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli

  • pasta z makreli1. Rybę obieramy dokładnie z ości i skóry. Jajka gotujemy na półtwardo. Cebulkę i ogórki drobno siekamy. Do salaterki wkładamy makrelę, ogórki, cebulkę i jajka pokrojone w kosteczkę.
  • 2. Dodajemy majonez i przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Wszystko mieszamy. Gotową pastę posypujemy szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodypasta z makreli
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami

Dodane przez: klaudia0318

Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami

Pyszna i zdrowa pasta na kanapki.

Metka z boczku na chleb

Dodane przez: Czarek

Ekspresowa metka z boczku wędzonego (smarowidło...

Bardzo smaczna mielonka na chleb,...

pasta na kanapki z selera naciowego i szynki

Dodane przez: justi2401

Czosnkowa pasta kanapkowa z selera naciowego...

Nietypowa, pyszna i zdrowa pasta...

image-0ftxifv

Dodane przez: Marietka

pasta z makreli

zdrowa pasta na niedzielne śniadanie

Pasta z gotowanych warzyw

Dodane przez: bogusia82

Pasta z gotowanych warzyw

Prosta pasta z gotowanych warzyw,...

Pasta śniadaniowa z tuńczykiem

Dodane przez: rzelkazag

Pasta śniadaniowa z tuńczykiem

Dawno żadnej pasty nie robiłam,...