Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli

4.41 (155 ocen)

  • 15 min

Pasta może być podana z pieczywem na kanapkę lub w formie sałatki

  • 15 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    2 ogórki kiszone
    1 cebula
    2 jajka
    szczypiorek
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.41 (155 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z makreli

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z makreli 1. Rybę obieramy dokładnie z ości i skóry. Jajka gotujemy na półtwardo. Cebulkę i ogórki drobno siekamy. Do salaterki wkładamy makrelę, ogórki, cebulkę i jajka pokrojone w kosteczkę.
  • 2. Dodajemy majonez i przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Wszystko mieszamy. Gotową pastę posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować