Drobiowe szaszłyki z cukinią

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Drobiowe szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy sezonowy obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g fileta z kurczaka
    2 cukinie
    1/2 cytryny
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Drobiowe szaszłyki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30minut.
  • 2. Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki (najlepiej za pomocą obieraczki), następnie oprószyć solą i pieprzem.
  • Drobiowe szaszłyki z cukinią 3. Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami cukinii.
  • 4. Szaszłyki grillować z każdej strony aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki i grillowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować