Sos tysiąca wysp

  • wyświetlono: 7212 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 2

Pyszny sos. Pasuje do wielu dań. Np. do zapiekanki z młodą kapustą z patelni, ale także do mięsa, do ryby, do jajek. Pożądany w czasie grillowania.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 łyżki ketchupu pikantnego
5 łyżek majonezu
2 łyżeczki cukru
łyżeczka musztardy sarepskiej
łyżka octu jabłkowego
1/2 cebuli białej drobniutko pokrojonej
ogórek konserwowy
pieprz młotkowany z kolendrą
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Sos tysiąca wysp

  • 1. Ogórka konserwowego zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać majonez, ketchup, cukier, ocet, musztardę, cebulkę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać. Schłodzić.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sosimprezaGrillsos do mięsasos do kanapekrodzinne spotkaniesos tysiąca wyspsos z majonezemsos z ketchupem

Komentarze

Podobne przepisy

sos duński

Dodane przez: ewelina89w

Sos duński

Sos duński jest bardzo łatwy do...

Sos tatarski

Dodane przez: bietka

Sos tatarski

Przepis na ten sos tatarski otrzymałam...

Sos koperkowy

Dodane przez: Gregorhspeed

Sos koperkowy

Sos koperkowy - domowy dodatek...

Domowy sos barbecue

Dodane przez: Stare Gary

Domowy sos barbecue

Jak sama nazwa wskazuje, sos barbecue...

Sos koperkowy

Dodane przez: rzelkazag

Sos koperkowy

Sos koperkowy kojarzy mi się z...

Domowy sos chiński

Dodane przez: ewaeu

Domowy sos chiński

Polecam zrobienie większej ilości...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE