Sos tysiąca wysp

4.5 (217 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny sos. Pasuje do wielu dań. Np. do zapiekanki z młodą kapustą z patelni, ale także do mięsa, do ryby, do jajek. Pożądany w czasie grillowania.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    5 łyżek majonezu
    2 łyżeczki cukru
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    łyżka octu jabłkowego
    1/2 cebuli białej drobniutko pokrojonej
    ogórek konserwowy
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (217 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos tysiąca wysp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka konserwowego zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać majonez, ketchup, cukier, ocet, musztardę, cebulkę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać. Schłodzić.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować