REKLAMA

SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI

wyświetlono: 17083 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

Z grilla czy z piekarnika, zawsze pyszne

opublikowany: 02.05.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 5 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    500 g pieczarek
    2 czerwone papryki
    5 małych cebul
    3 małe cukinie
    5 łyżek oleju
    przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, suszona bazylia, papryka słodka mielona, chili mielone, tymianek mielony, rozmaryn- ilość wedle upodobania
    patyczki do szaszłyków
Ocena:

(średnia 4.49 z 171 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą. Pieczarki obieramy. Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie mięso, warzywa, pieczarki. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_2816

Szaszłyki drobiowe z grilla

z warzywami

kategoria: szaszłyki Grill opublikowany: 06.09.2014 | wyświetlono: 4226 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE