Cytrynowe krewetki z makaronem ryżowym i mini kukurkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany przepis na smaczny posiłek. To błyskawiczne, proste i w miarę lekkie danie można przygotować zarówno na obiad, jak i kolację.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300 g mrożonych obranych krewetek
    -150 g makaronu ryżowego
    -sok i skórka starta z połowy cytryny
    -100 ml śmietanki UHT 12%
    -garść konserwowych mini kukurydzek
    -1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
    -1 łyżka oleju roślinnego
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Cytrynowe krewetki z makaronem ryżowym i mini kukurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić posiekany drobno czosnek. Dodać krewetki i przesmażyć całość kilka minut. Dodać kukurydzki, pietruszkę, śmietankę, sok i skórkę z cytryny. Całość wymieszać, poddusić kilka minut aż się sos trochę zredukuje. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Orientalna sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem

To może cię zainteresować