REKLAMA

Jajka faszerowane z tuńczykiem

wyświetlono: 63 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Chociaż jajka faszerowane kojarzą się głównie z Wielkanocą - świetnie sprawdzają się jako przystawka na różne okazje. Błyskawiczne w przygotowaniu, z dodatkiem tuńczyka z puszki i szczypiorku stanowią świetną bombę białkow

opublikowany: 06.04.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • -8 jajek
    -2 puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 300-320g)
    -2 łyżki majonezu
    -pęczek szczypiorku
    -sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Tuńczyka odsączyć, umieścić w miseczce i rozdrobnić widelcem. Jajka obrać, rozkroić wzdłóż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i dodać do tuńczyka. Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać razem z tuńczykiem i żółtkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Farsz jeszcze raz dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Łyżeczką nakładać do wgłębień w jajkach. Podawać schłodzone.

Porady

Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 304.9 kcal Tłuszcz: 19,1g Białko: 33g Węglowodany: 1,1g

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anetamlp anetamlp

Jajka faszerowane tuńczykiem

Łatwa, tania i pyszna przystawka idealna na przyjęcie

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 03.09.2013 | wyświetlono: 35398 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE