Jajka faszerowane z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chociaż jajka faszerowane kojarzą się głównie z Wielkanocą - świetnie sprawdzają się jako przystawka na różne okazje. Błyskawiczne w przygotowaniu, z dodatkiem tuńczyka z puszki i szczypiorku stanowią świetną bombę białkow

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -8 jajek
    -2 puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 300-320g)
    -2 łyżki majonezu
    -pęczek szczypiorku
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Tuńczyka odsączyć, umieścić w miseczce i rozdrobnić widelcem. Jajka obrać, rozkroić wzdłóż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i dodać do tuńczyka. Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać razem z tuńczykiem i żółtkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Farsz jeszcze raz dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Łyżeczką nakładać do wgłębień w jajkach. Podawać schłodzone.

Porady

Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 304.9 kcal Tłuszcz: 19,1g Białko: 33g Węglowodany: 1,1g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować