Jajka faszerowane z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chociaż Święta Wielkanocne już za nami, pozostał jeszcze jeden przepis na jajka do opublikowania. W ten sposób przygotowanych jajek nigdy nie brakowało w moim rodzinnym domu. W tym roku zatęskniłam za tym smakiem, więc znalazły się także na naszym stole

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -8 jajek
    -6 niedużych pieczarek
    -kilka gałązek szczypiorku
    -kilka gałązek natki pietruszki
    -czubata łyżka majonezu
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Pieczarki ugotować i drobno pokroić (można także użyć maszynki do mielenia). Jajka przekroić wzdłóż na pół. Żółtka umieścić w miseczce. Dodać przygotowane pieczarki, majonez, posiekaną natkę i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Łyżeczką nakładać farsz do połówek jajek. Schłodzić.

Porady

Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 204.3 kcal Tłuszcz: 15,3g Białko: 16g Węglowodany: 1,1g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować