REKLAMA

Jajka faszerowane z pieczarkami

wyświetlono: 76 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Chociaż Święta Wielkanocne już za nami, pozostał jeszcze jeden przepis na jajka do opublikowania. W ten sposób przygotowanych jajek nigdy nie brakowało w moim rodzinnym domu. W tym roku zatęskniłam za tym smakiem, więc znalazły się także na naszym stole

opublikowany: 06.04.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • -8 jajek
    -6 niedużych pieczarek
    -kilka gałązek szczypiorku
    -kilka gałązek natki pietruszki
    -czubata łyżka majonezu
    -sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Pieczarki ugotować i drobno pokroić (można także użyć maszynki do mielenia). Jajka przekroić wzdłóż na pół. Żółtka umieścić w miseczce. Dodać przygotowane pieczarki, majonez, posiekaną natkę i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Łyżeczką nakładać farsz do połówek jajek. Schłodzić.

Porady

Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 204.3 kcal Tłuszcz: 15,3g Białko: 16g Węglowodany: 1,1g

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: izaa_a izaa_a

jajka faszerowane pieczarkami...

szybkie w przygotowaniu

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 21.03.2014 | wyświetlono: 1766 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE