Chili pomarańczowa polędwiczka wieprzowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś postanowiłam połączyć smak świeżych pomarańczy z nutą ostrej chili. Polędwiczka wychodzi pachnąca i soczysta i nie wymaga marynowania

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 polędwiczka wieprzowa
    -sól, pieprz
    -2 łyżki masła

    -2 łyżki pomarańczowej marmolady
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -3 łyżeczki octu jabłkowego
    -1 łyżka keczupu
    -1/2 łyżeczki wędzonej papryki
    -1/2 łyżeczki ostrej papryki
    -1/4 łyżeczki mielonego kuminu
    -1/2 łyżeczki oregano
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chili pomarańczowa polędwiczka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować "glazurę". Wszystkie składniki wymieszać i odstawićna kilka minut.
    W międzyczasie polędwiczkę umyć i oczyścić. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło. Obsmażyć delikatnie polędwiczkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość pokryć przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około pół godziny, od czasu do czasu odwracając i polewając powstającym sosem.
    Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować