Faszerowane kajzerki

5 (172 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Faszerowane kajzerki to dobry sposób na urozmaicenie śniadania, czy kolacji, jak i wykrozystanie nie do końca świezych już kajzerek. Dowolność składników, które można umieścić w środku pozwala także na dopasowanie zestawu smaków do swojego gustu kulinarnego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 kajzerki
    -4 plasterki sera żółtego
    -4 jajka
    -pół papryki
    -2 marynowane papryczki jalapeno
    -4 plasterki wędliny
    -suszona cebulka
    -sól, pieprz
    -keczup
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Faszerowane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kajzerek odciąć górę ("czapeczki") i wydrążyć wnętrze. W każdej bułce umieścić trochę keczupu.
    Ser, papryki i wędlinę pokroić w kawałki. Do każdej bułki włożyć mieszankę pokrojonych składników i drobinę suszonej cebulki. Wbić jajko i obsypać solą i pieprzem.
    Piec kilka minut (do momentu ścięcia jajka i roztopienia sera) w temperaturze około 150 stopni. Podawać na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować