Polędwiczka wieprzowa faszerowana cheddarem z jalapeno i otulona wędzonym boczkiem

1 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna i aromatyczna opcja przygotowania polędwiczki, idealna dla osób, które lubią nutę pikantności. Wypełniona serami i marynowanym jalapeno, które po rozkrojeniu są płynne i wydostają się tworząc aromatyczny sos.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 polędwiczka wieprzowa
    -3 marynowane jalapeno
    -150 g tartego sera cheddar
    -100 g kremowego serka typu Philadelphia
    -1/2 łyżeczki ostrej papryki
    -7-8 plasterków wędzonego boczku
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Polędwiczka wieprzowa faszerowana cheddarem z jalapeno i otulona wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę umyć i oczyścic z błon. Naciąc z jednej strony wzdłóż, nie przekrajając do końca. Opróśzyć solą i pieprzem.
    W naczyniu wymieszać kremowy serek z tartym cheddarem i pokrojonym jalapeno. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Powstałą masą nadziać polędwiczkę. Całość owinąć plastrami wędzonego boczku.
    Piec około 45-60 minut w temperaturze 160 stopni.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować