Przepyszna i aromatyczna opcja przygotowania polędwiczki, idealna dla osób, które lubią nutę pikantności. Wypełniona serami i marynowanym jalapeno, które po rozkrojeniu są płynne i wydostają się tworząc aromatyczny sos.
1 godz. 30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-1 polędwiczka wieprzowa
-3 marynowane jalapeno
-150 g tartego sera cheddar
-100 g kremowego serka typu Philadelphia
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-7-8 plasterków wędzonego boczku
-sól, pieprz
Polędwiczka wieprzowa faszerowana cheddarem z jalapeno i otulona wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę umyć i oczyścic z błon. Naciąc z jednej strony wzdłóż, nie przekrajając do końca. Opróśzyć solą i pieprzem.
W naczyniu wymieszać kremowy serek z tartym cheddarem i pokrojonym jalapeno. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Powstałą masą nadziać polędwiczkę. Całość owinąć plastrami wędzonego boczku.
Piec około 45-60 minut w temperaturze 160 stopni.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze