Pałki kurczaka z bobem, karczochami i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dużo warzyw, dużo białka. Sycąco, zdrowo i odżywczo.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -8 pałek kurczaka
    -1 duża cebula
    -500 g bobu
    -500 g zielonego groszku
    -300 g serc z karczochów
    -500 ml bulionu warzywnego
    -4 łyżki oleju
    -liść laurowy
    -sól, pieprz
    -opcjonalnie: listki świeżej mięty do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pałki kurczaka z bobem, karczochami i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki kurczaka umyć i posypać solą i pieprzem. Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej. Mięso obsmażyć przez około 10 minut. Zdjąć z patelni.
    Cabulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na tym samym oleju, na którym smażony był kurczak. Dodać bób, karczochy i groszek. Podsmażyć razem kilka minut. Dodać podsmażone mięso i liść laurowy. Całość zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem 30-40 minut aż mięso dojrzie w środku.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

pałki z bobem i szparagami

To może cię zainteresować