Wegańska wersja jajecznicy. Z dodatkiem suszonych pomidorów i curry to po prostu rewelacja. Świetna opcja dla osób, które nie przepadają za naturalnym smakiem tofu, gdyż rewelacyjnie przechodzi smakiem charakterystycznych dodatków.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
-400 g naturalnego tofu
-kilka suszonych pomidorów z oleju
-1/4 małej cebuli
-2 łyżki oleju od pomidorów
-1/2 łyżeczki curry
-sól, pieprz
-rukola do podania
Tofucznica z suszonymi pomidorami i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tofu odsączyć i rozgnieść widelcem. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Dodać razem z tofu do cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć aż tofu stanie się miękkie. Podawać na ciepło na rukoli.
Komentarze