Tofucznica z suszonymi pomidorami i curry

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wegańska wersja jajecznicy. Z dodatkiem suszonych pomidorów i curry to po prostu rewelacja. Świetna opcja dla osób, które nie przepadają za naturalnym smakiem tofu, gdyż rewelacyjnie przechodzi smakiem charakterystycznych dodatków.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g naturalnego tofu
    -kilka suszonych pomidorów z oleju
    -1/4 małej cebuli
    -2 łyżki oleju od pomidorów
    -1/2 łyżeczki curry
    -sól, pieprz
    -rukola do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Przekąski

Tofucznica z suszonymi pomidorami i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu odsączyć i rozgnieść widelcem. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Dodać razem z tofu do cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć aż tofu stanie się miękkie. Podawać na ciepło na rukoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Suszone pomidory Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować