• 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Hot dog z wołowym chili? Dlaczego nie? Mięsna masa świetnie uzupełnia ciepłą kiełbasę, dodaje charakterystycznego pikantnego smaku i zmiękcza bułkę. I nic więcej nie potrzeba.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 bułki do hod dogów
    -4 kiełbaski typu bratwurst lub parówki
    -400 g mielonej wołowiny
    -1/2 czerwonej lub zielonej papryki
    -1/2 cebuli
    -2 ząbki czosnku
    -1 puszka pomidorów
    -1 łyżeczka chili
    -1/2 łyżeczki kuminu
    -1/2 łyżeczki brązowego cukru
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -1/2 puszki czerwonej fasoli (opcjonalnie)
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.25 (8 ocen)

Zobacz również:

Hot dog Kanapki

Chili dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę posiekać, zeszklić z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać mielone mięso. Smażyć aż się zetnie. W międzyczasie posiekać paprykę. Dodać do mięsa z cebulą, przesmażyć. Dodać pomidory z puszki, przyprawy i wymieszać, Doprawić solą i pieprzem. Poddusić kilka minut. Dodać fasolę i poddusić kolejne 5-7 minut (jeżeli fasola nie jest używana do chili, pominąć ten krok).
    Kiełbaski/parówki obsmażyć na patelni grillowej. Bułki rozkroić, delikatnie posmarować samym sosem. Włożyć gorące kiełbaski, na wierzch kłaść chili. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Parówki Wołowina Chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować