Polędwiczka wieprzowa w azjatyckim stylu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i soczysta polędwiczka w azjatyckim stylu

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g wieprzowej polędwiczki
    -1 łyżka miodu
    -1 łyżka brązowego cukru
    -1/3 szkl. sosu sojowego
    -1/2 łyżeczki imbiru
    -1 łyżeczka susoznego czosnku
    -3 łyżki oleju ryżowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka wieprzowa w azjatyckim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę umyć i oczyścić. Składniki marynaty wymieszać dokładnie. W woreczku do marynowania umieścić mięso. Pokryć marynatą i wstawić na noc do lodówki (a przynajmniej na kilka godzin).
    Wyjąć zamarynowaną polęwiczkę. Umiescić w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, często poelwając powstającym sosem. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować