Wytrawne owsiano-żytnie muffinki ze szpinakiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste i wytawne muffinki. Z dodatkiem rozdrobnionego szpinaku i kukurydzy wyszły puszyste i wilgotne, w sam raz do kolacji z jajkami. Do środku można również dodać po mini kulce mozarelli.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki (12 sztuk)
    -1 szkl. mąki owsianej
    -1 szkl. mąki żytniej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2 jajka
    -1 szkl. mleka
    -1/4 szkl. oleju
    -200 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
    -4 łyżki kukurydzy z puszki
    -szczypta soli
    -opcjonalnie: pestki słonecznika do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Mus Musy

Wytrawne owsiano-żytnie muffinki ze szpinakiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wcześniej rozmrozić i zlać płyn, deliaktnie odcisnąć.
    W misce umieścić mąki, sól, proszek do pieczenia. Dodać kukurydzę i szpinak. W drugim naczyniu wymieszać olej z mlekiem i jajkami. Połączyć obie mieszaniny i wymieszać. Masą napełnić formę wyłożoną papilotkami. Posypać pestkami słonecznika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować