rzelkazag

rzelkazag

O mnie:

Mam na imię Asia. Jestem szczęśliwą żoną i matką dwóch urwisków- Olusia i Adasia :) Zamiłowanie do kuchni odziedziczyłam chyba po Mamie. Pierwsze co samodzielnie zrobiłam, to... usmażyłam jajko w wieku chyba 4-5 lat. Pamiętam, że Mama za nic nie chciała się na to zgodzić, a ja uparciuch- w końcu dopięłam swego. Zapomniałam posolić, ale i tak było dobre:) W liceum i późniejszym życiu wiele eksperymentowałam, ale nigdy z nikim się tym nie dzieliłam. Mało tego, nawet nie zapisywałam przepisów czego do tej pory żałuję. Dopiero po ślubie gotowanie stałą się prawdziwą pasją, bo tym co robię mogę podzielić się z najbliższymi. A jeśli widzę że im smakuje, to mam ochotę robić więcej i więcej... i już nie przestawać :)

Liczba punktów za aktywność
681
Liczba obserwujących
6

Wyślij wiadomość
Kaczka w pomarańczach
Użytkownik rzelkazag w dniu 18.03.2017 08:14 opublikował przepis :

Kaczka w pomarańczach

Aromatyczna kaczka pieczona w towarzystwie plastrów pomarańczy i cząstek jabłek. Chrupiąca skórka i miękkie wnętrze.

Ciasto czekoladowo bananowe
Użytkownik rzelkazag w dniu 12.03.2017 12:04 opublikował przepis :

Ciasto czekoladowo-bananowe

Przepis otrzymała moja Mama od znajomej. Ciasto zrobiła na święta, jest słodkie i już jeden kawałek wystarcza, by skutecznie osłodzić sobie życie ;)

Pucharki Lusette
Użytkownik rzelkazag w dniu 10.03.2017 15:19 opublikował przepis :

Czekoladowe pucharki z lodami i kruszonką

Słodkie lody przełamane gorzkim smakiem czekolady. Dojrzałe pestki granatu i maślana kruszonka są tutaj idealnym dodatkiem, które wzbogacają smak całości.

Bajaderki
Użytkownik rzelkazag w dniu 09.03.2017 21:37 opublikował przepis :

Bajaderki z płatkami owsianymi

Odrobinkę zdrowsza wersja bajaderek przygotowana z resztek tortowego biszkoptu, płatków owsianych i ziaren.

Dwukolorowe pączki pieczone
Użytkownik rzelkazag w dniu 09.03.2017 21:36 opublikował przepis :

Dwukolorowe pączki pieczone

O wiele zdrowsze niż smażone w tłuszczu, a na dodatek wyjątkowo smaczne. Ich sukces tkwi w długim wyrabianiu, ale w dobie robotów nie powinno nas to odstraszać. Do tego ciasto przygotowujemy dzień wcześniej, wyrasta przez noc, więc rano pozostaje nam tylko uformować i upiec.