Krem kokosowy

  • wyświetlono: 4995 |
  • dodany do książki kucharskiej: 18 |
  • polecenia: 0

Pyszny, gęsty krem kokosowy do ciast, ciasteczek a nawet na kanapki. Krem wykorzystałam do mazurka.

Iwona75
  • 15min

Składniki

200 g słodkiej śmietany
250 g mascarpone
2-3 łyżki cukru pudru
100 g wiórek kokosowych
100 g białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Krem kokosowy

  • 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. W malakserze zmiel wiórki, miel aż utworzy się prawie pasta (ok. 5-8 minut).
  • 2. Do misy miksera wlej śmietankę i ubij na sztywno. Ubijając dodawaj po łyżce mascarpone. Cienkim strumieniem wlej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Na koniec wmieszaj pastę z wiórek. Krem przełóż do słoika, postoi w lodówce do 5 dni.

Porady

Jeśli krem zużyjemy od razu do ciasta, polecam dodać do kremu z 2-3 łyżki likieru kokosowego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciewiórki kokosowekokoskrem kokosowyciasto z kremem kokosowymkrem rafaelloszybki kremśwęta

Komentarze

Podobne przepisy

Miodowe z kremem budyniowo-kokosowym

Dodane przez: bienpyt

Miodowe z kremem budyniowo-kokosowym

Bardzo delikatne i wilgotne ciasto...

babeczka kokosowa

Dodane przez: Kasja1986

migdałowe babeczki z kremem kokosowym

pyszne delikatne babeczki z mocno...

image-1d61ha3

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krem kokosowy

Pyszny, puszysty. W sam raz do...

image-20txelo

Dodane przez: KORAL

BABECZKI z kremem kokosowym

Babeczki , babeczki , babeczki...

Szarlotka z kremem kokosowym

Dodane przez: DanusiaC

SZARLOTKA Z KREMEM KOKOSOWYM

Pyszne ciasto dla smakoszy wypieków...

Biszkopt z ciastem makowym i kremem kokosowym

Dodane przez: juchab

Biszkopt z ciastem makowym i kremem kokosowym

Miękkie i delikatne przekładane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE