Krem kokosowy

4.99 (176 ocen)

  • 15 min

Pyszny, gęsty krem kokosowy do ciast, ciasteczek a nawet na kanapki. Krem wykorzystałam do mazurka.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g słodkiej śmietany
    250 g mascarpone
    2-3 łyżki cukru pudru
    100 g wiórek kokosowych
    100 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.99 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z kremem Desery Ciasto

Krem kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. W malakserze zmiel wiórki, miel aż utworzy się prawie pasta (ok. 5-8 minut).
  • 2. Do misy miksera wlej śmietankę i ubij na sztywno. Ubijając dodawaj po łyżce mascarpone. Cienkim strumieniem wlej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Na koniec wmieszaj pastę z wiórek. Krem przełóż do słoika, postoi w lodówce do 5 dni.

Porady

Jeśli krem zużyjemy od razu do ciasta, polecam dodać do kremu z 2-3 łyżki likieru kokosowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Krem kokosowy Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować