Kasja1986

Kasja1986

O mnie:

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, łączyć różne smaki. Moje przepisy to wariacje na temat polskiej tradycyjnej kuchni ze smakami z różnych zakątków świata. Od jakiegoś czasu prowadzę również swojego bloga kulinarnego: http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1280
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
DESKTOP_WALLPAPER
zupa
Użytkownik Kasja1986 w dniu 30.09.2018 22:05 opublikował przepis :

Zupa krem z pasternaku

Pyszna rozgrzewająca zupa krem z pasternaku podana z kolorowymi marcheweczkami to idealna propozycja obiadu na jesienne dni.

ryż z kalafiora
Użytkownik Kasja1986 w dniu 30.09.2018 16:01 opublikował przepis :

Ryż z kalafiora

Tak dobrze widzicie i nie ma błędu w nazwie tego dania, dziś proponuję ryż z kalafiora. Kalafior został starty na tarce dzięki czemu konsystencją do złudzenia przypomina ryż. Ryż z kalafiora to pyszne i zdrowe danie warzywne, może również stanowić dodatek do dania głównego.

ciasto karmi
Użytkownik Kasja1986 w dniu 08.07.2018 19:50 opublikował przepis :

Ciasto czekoladowe z piwem Karmi

Ciasto czekoladowe z dodatkiem piwa Karmi. Dzięki dodatkowi piwa ciasto jest zarazem wilgotne i puszyste. Smak ciasta dopełnia ciepła polewa z białej czekolady oraz kwaskowe truskawki liofilizowane.

bowinka
Użytkownik Kasja1986 w dniu 08.07.2018 19:46 opublikował przepis :

Barszcz botwinowy z sokiem żurawinowym

Pyszna zupa z botwinki i buraków liściowych. Do zakwaszenia zamiast octu lub soku z cytryny użyłam soku z żurawiny, który podkreślił smak oraz kolor zupy.

kotlety
Użytkownik Kasja1986 w dniu 25.06.2018 17:11 opublikował przepis :

Kotlety rybne z sosem kawiorowym

Chrupiące zewnątrz i niezwykle delikatne w środku kotlety rybne. Idealnym uzupełnieniem dla nich jest sos jogurtowy z dodatkiem kawioru.

polenta
Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.06.2018 14:34 opublikował przepis :

Pasztet z polenty

Pasztet z polenty smakuje wyśmienicie zarówno na zimno jak i gorąco. Po wystudzeniu można pokroić go w grube plastry i odsmażyć na patelni grillowej. W każdej formie smakuje wybornie.

żółka
Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.06.2018 14:27 opublikował przepis :

Panierowane żółtka

Panierowane żółtka to coś czym z pewnością zaskoczysz swoich gości. Chrupiąca skorupka kryje w sobie delikatne lekko płynne żółtko. Żółtka podałam z kawiorem i gorącą sałatką z fasolki szparagowej, ale można je podać z zielonymi szparagami, na sałacie lub z czym macie ochotę.