REKLAMA

Kasja1986

Kasja1986

O mnie:

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, łączyć różne smaki. Moje przepisy to wariacje na temat polskiej tradycyjnej kuchni ze smakami z różnych zakątków świata. Od jakiegoś czasu prowadzę również swojego bloga kulinarnego: http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/

Liczba przepisów
1728
Liczba obserwujących
10
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.07.2021 12:06 skomentował:

Mrożona kawa Mojito

Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.07.2021 08:54 skomentował:

Zupa czosnkowa

Użytkownik Kasja1986 w dniu 22.07.2021 18:31 skomentował:

Ruski sernik

Użytkownik Kasja1986 w dniu 22.07.2021 18:04 opublikował przepis:

Maślany młody kalafior w mieszance ziołowej w hiszpańskim stylu

Kalafior gotowany na parze jest pełen smaku i aromatu. Pięknego złocistego koloru nadaje mu szafran oraz papryka słodka, które znajdują się w domowej mieszance przypraw w stylu hiszpańskim. Dzięki gotowaniu na parze, kalafior jest delikatny i miękki, nie nasiąka wodą. Wspaniale wygląda podany w całości. Tak przygotowany kalafior może być podstawą dania głównego, gdy podamy go z ulubioną surówką i jajkiem sadzonym lub dodatkiem do dania mięsnego podany zamiast ziemniaków.
Użytkownik Kasja1986 w dniu 21.07.2021 22:27 skomentował:

Zwykła zupa na porcji rosołowej z mieszanką warzywną na patelnię

Użytkownik Kasja1986 w dniu 21.07.2021 21:11 skomentował:

Kiszona cukinia

Użytkownik Kasja1986 w dniu 21.07.2021 21:07 skomentował:

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i pietruszkowym pesto

Użytkownik Kasja1986 w dniu 21.07.2021 21:03 skomentował:

Zwykła zupa na porcji rosołowej z mieszanką warzywną na patelnię

Użytkownik Kasja1986 w dniu 21.07.2021 19:29 opublikował przepis:

Jajka w cukiniowych obrączkach w sosie śmietanowym z kurkami i szczypiorkiem gotowane na parze

Pyszna, bardzo apetyczna oraz co ważne szybka i łatwa w przygotowaniu propozycja śniadania.

Użytkownik Kasja1986 w dniu 21.07.2021 19:23 opublikował przepis:

Kurki konserwowane w maśle

Kilka dni temu dostałam koszyk świeżo zebranych kurek, żeby zachować ich smak i świeżość, a jednocześnie móc je na bieżąco używać do potraw zakonserwowałam je w maśle.