Kasja1986

Kasja1986

O mnie:

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, łączyć różne smaki. Moje przepisy to wariacje na temat polskiej tradycyjnej kuchni ze smakami z różnych zakątków świata. Od jakiegoś czasu prowadzę również swojego bloga kulinarnego: http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1343
Liczba obserwujących
7

Wyślij wiadomość
DESKTOP_WALLPAPER
losos
Użytkownik Kasja1986 w dniu 06.07.2019 21:23 opublikował przepis :

Łosoś jurajski pieczony w soli morskiej

Łosoś jurajski jest to łosoś atlantycki z polskiej hodowli wykorzystującej wodę termalną sprzed 150 milionów lat. W odróżnieniu od hodowlanego łososia norweskiego jest to ryba w pełni ekologiczna. Cenowo też jest atrakcyjny - kilogram tej ryby można kupić za niecałe 40 zł. Mięso tej ryby samo w sobie jest pyszne, więc nie potrzeba mu wiele, żeby podkreślić naturalny smak i aromat.

ciasto
Użytkownik Kasja1986 w dniu 26.05.2019 18:48 opublikował przepis :

Ciasto anielskie z gorzką czekoladą

Delikatny jak chmurka angielski biszkopt na białkach. Dzięki cream of tartar (kwaśny winian potasu) białka nie tracą swojej objętości i biszkopt jest niezwykle aksamitny i delikatny. Tym razem do biszkoptu dałam startą gorzką czekoladę, a samo ciasto wykończyłam ubitą śmietanką i owocami.

szparagi
Użytkownik Kasja1986 w dniu 05.05.2019 15:48 opublikował przepis :

Grillowane zielone szparagi

Chrupiące i soczyste grilowane szparagi doskonale komponują się z płynnym żółtkiem jajka sadzonego, słodką czerwoną cebulką, kwaskowymi pomidorkami oraz chrupiącymi skwarkami z boczku.

rolada
Użytkownik Kasja1986 w dniu 03.05.2019 15:41 opublikował przepis :

Rolada makowa

Puszyste ciasto biszkoptowe idealnie komponuje się z nadzieniem makowym.

obiad
Użytkownik Kasja1986 w dniu 03.05.2019 15:37 opublikował przepis :

Grillowane polędwiczki z sarny, zielone warzywa i pieczone ziemniaczki

Pyszny, kolorowy obiad gotowy w 45 minut. Sekretnym składnikiem, tego dania jest gęsi smalec. Mimo, że jego smak jest niewyczuwalny w potrawie to właśnie on wydobywa aromat i zachowuje soczystość mięsa również dzięki niemu uzyskamy pysznie rumiane i chrupiące ziemniaki.