Kasja1986

Kasja1986

O mnie:

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, łączyć różne smaki. Moje przepisy to wariacje na temat polskiej tradycyjnej kuchni ze smakami z różnych zakątków świata. Od jakiegoś czasu prowadzę również swojego bloga kulinarnego: http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1268
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
DESKTOP_WALLPAPER
kawa
Użytkownik Kasja1986 w dniu 19.05.2018 14:55 opublikował przepis :

Kawa chałwowa

Słodka chałwa turecka doskonale komponuje się z gorzkim smakiem kawy.

gofry
Użytkownik Kasja1986 w dniu 16.05.2018 19:33 opublikował przepis :

Gofry z kindziukiem i pieczarkami

Wytrawne gofry to szybka, a jednocześnie pyszna na śniadanie lub kolację. Składniki do ich przygotowania na pewno znajdziecie w swoich lodówkach.

schab
Użytkownik Kasja1986 w dniu 05.05.2018 16:50 opublikował przepis :

Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy

Chrupiąca szynka szwarcwaldzka skrywa pod sobą zielone szparagi i soczysty kawałek schabu. Dzięki zapieczeniu mięsa w gofrownicy mamy gotowe mięso w 5 minut.

schab
Użytkownik Kasja1986 w dniu 05.05.2018 13:42 opublikował przepis :

Gofry schabowe

Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla.

rosół
Użytkownik Kasja1986 w dniu 03.05.2018 16:21 opublikował przepis :

Rosół z wiejskiej kury z ziemniakami

Kolejna propozycja obiadu jak u babci. Sekret głębokiego koloru i smaku tkwi w tym, że gotował się powoli na mięsie z kury z domowej hodowli.

ziemniaki
Użytkownik Kasja1986 w dniu 03.05.2018 16:16 opublikował przepis :

Ziemniaki z pokrzywami

Ziemniaki z tłuczone z pokrzywą majową oraz kwaśnym jogurtem greckim to mój ulubiony wiosenny dodatek do obiadu. Polecam wszystkim do tradycyjnego schabowego lub mielonego.

dorsz
Użytkownik Kasja1986 w dniu 03.05.2018 16:12 opublikował przepis :

Polędwica z dorsza z warzywami

Delikatna polędwica z dorsza podana z kolorowymi warzywami pięknie wygląda, a jednocześnie pysznie smakuje.

krokiety
Użytkownik Kasja1986 w dniu 03.05.2018 12:27 opublikował przepis :

Krokiety z nadzieniem drobiowym z kurkami

Kolejny przepis, który smakiem przypomni obiad u babci. Kremowe nadzienie z mięsa drobiowego, aromatycznego lubczyku oraz kurek. W sezonie używamy oczywiście świeżych grzybów, poza sezonem można użyć mrożonych. Tajemnica smaku skrywa się w doborze składników. Warto użyć mięs z drobiu z wolnego wybiegu, hodowanych naturalnie na ziarnie, bez sztucznych karm i antybiotyk