Tort z żelką owocową i dekoracją z kremu maślanego
Placki ziemniaczano - marchewkowe
Zupa wielowarzywna
Uwielbiam kolorowe zupy warzywne takie jak u mamy czy babci.
Kolorowe marynowane warzywa
Pyszna, marynata warzywna. Inspiracją do jej wykonania była włoska Giardiniera. Do przygotowania tej sałatki tak na prawdę możecie użyć resztek warzyw, które macie w lodówce.
Kokosowe ciasto z mango i bananami pod kruszonką
Genialne w swojej prostocie ciasto z dodatkiem kremu kokosowego, białego rumu z soczystym mango i słodkim bananem. Na wierzchu chrupiąca kruszonka z dodatkiem cukru kokosowego. Idealne ciasto do kawy lub herbaty.
Pikle z awokado
Awokado zamarynowane w zalewie na bazie octu winnego to pyszny dodatek do kanapek i sałatek.
Jesienne bułeczki dyniowe
Jesienne bułeczki dyniowe
Chrupiące kawałki kurczaka z warzywami
Kawałki kurczaka marynowałam w maślance z dodatkiem musztardy, aby po upieczeniu mięso było kruche i soczyste. Mięso obtoczyłam w bułce tartej wymieszanej z parmezanem i ziołami - tak uzyskamy chrupiącą panierkę. Obok kurczaka upiekłam kolorowe warzywa, dzięki czemu obiad zrobił się prawie sam.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: beciiaaa
Tort „Zimowa góra lodowa”