Kasja1986

Kasja1986

Warszawa

O mnie:

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, łączyć różne smaki. Moje przepisy to wariacje na temat polskiej tradycyjnej kuchni ze smakami z różnych zakątków świata. Od jakiegoś czasu prowadzę również swojego bloga kulinarnego: http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/

Liczba przepisów: 1965

Obserwujących: 10

 
Wiadomość
Użytkownik Kasja1986 w dniu 02.01.2023 16:01 skomentował:

Choinka z koreczkami

Użytkownik Kasja1986 w dniu 27.11.2022 20:44 opublikował przepis:

Plastry karkówki w kremowym sosie kawowo-daktylowym na lekkiej sałatce ze szpinaku rzodkiewki i pestek granatu

Naturalnie gęsty i jedwabiście gładki sos kawowo-daktylowy idealnie komponuje się z pikantnie doprawioną karkówką. Idealnym dodatkiem jest prosta sałatka z młodych liści szpinaku, rzodkiewek, czerwonej cebuli i pestek granatu. Całość prezentuje się niezwykle smacznie i elegancko. Danie robi się dosłownie kilka minut jeśli użyjecie szybkowaru.
Użytkownik Kasja1986 w dniu 24.11.2022 21:41 skomentował:

Uśmiechnięte kluski ziemniaczane

Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.11.2022 16:19 opublikował przepis:

Chrupiące kuleczki dyniowe

Chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku kuleczki z pieczonej dyni, która została mi z obiadu. Takie kuleczki to pyszna propozycja samodzielnej przekąski lub dodatek do dania głównego.
Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.11.2022 16:16 opublikował przepis:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna, lekka i chrupiąca surówka, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu, kanapek lub domowych hot dogów lub hamburgerów.
Użytkownik Kasja1986 w dniu 23.11.2022 15:47 opublikował przepis:

Raki gotowane na parze z białego wina

Raki, obok dziczyzny i ryb (szczególnie szczupaka) niegdyś królowały w tradycyjnej staropolskiej kuchni. Dziś niestety trudno je dostać. Mnie ostatnio udało się kupić surowe mrożone raki, więc przygotowałam je w bardzo prosty sposób by cieszyć się ich naturalnie pysznym smakiem.
Użytkownik Kasja1986 w dniu 26.10.2022 20:26 opublikował przepis:

Grzanki francuskie z dżemem owocowym, świeżymi owocami i jadalnymi kwiatkami

Grzanki francuskie to danie kuchni zero waste znane już w czasach średniowiecza. Jest to więc danie, które nigdy nie wychodzi z mody. Grzanki można podawać zarówno w wersji na słodko jak i wytrawnej. Moja wersja jest na słodko i w nieco bardziej eleganckiej wersji z dodatkiem świeżych owoców i jadalnych kwiatów.
Użytkownik Kasja1986 w dniu 20.09.2022 20:19 opublikował przepis:

Biszkoptowa tarta z bitą śmietaną, malinami, jeżynami oraz jadalnymi kwiatami

Biszkoptowa tarta z bitą śmietaną, malinami, jeżynami oraz jadalnymi kwiatami

To może cię zainteresować