Kolorowa sałatka z bobem, papryką, czerwoną cebulą, tuńczykiem i przepiórczymi jajkami

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ta sałatka cieszy oczy i podniebienie. Jeśli przygotujemy ją w słoiczkach możemy ją wygodnie zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na piknik.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • na 1 porcję:
    100 g tuńczyka, odsączonego z oleju
    3 łyżki ugotowanego bobu
    mini papryka żółta
    mini papryka czerwona
    mini papryk pomarańczowa
    pół małej czerwonej cebuli
    1-2 jajka przepiórcze ugotowane na twardo
    natka pietruszki
    koperek
    sok z cytryny
    sól ziołowa morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa sałatka z bobem, papryką, czerwoną cebulą, tuńczykiem i przepiórczymi jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób mieszamy z koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na dno słoiczka.
    Warstwami układamy pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie układamy warstwę z drobno pokrojonej cebuli. Na wierzch układamy kawałki tuńczyka. Posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy połówki przepiórczych jaj. Posypujemy natką pietruszki i cebulką.
    Tak przygotowana sałatka może być efektywną przystawką lub po zamknięciu słoiczka pysznym posiłkiem w pracy, szkole lub pikniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w oleju

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować