Kanapka sałatkowa z łososiem z Alaski, cukinią, serkiem śmietankowym i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka forma sałatki w ostatnim czasie jest moją ulubioną, gdyż jest to pomysł na szybki zdrowy letni posiłek, który można wziąć ze sobą do pracy, szkoły lub piknik.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 duże liście sałaty masłowej
    100 g wędzonego łososia z Alaski
    50 g serka śmietankowego
    2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
    kilka plasterków młodej żółtej cukinii
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    koperek
    kilka kropli soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kanapka sałatkowa z łososiem z alaski, cukinią, serkiem śmietankowym i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy łososia, lekko skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy serkiem, posypujemy solą i pieprzem. Układamy plastry rzodkiewki i cukinii. Posypujemy koperkiem. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
    Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować