Taka forma sałatki w ostatnim czasie jest moją ulubioną, gdyż jest to pomysł na szybki zdrowy letni posiłek, który można wziąć ze sobą do pracy, szkoły lub piknik.
5 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
4-5 duże liście sałaty masłowej
100 g wędzonego łososia z Alaski
50 g serka śmietankowego
2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
kilka plasterków młodej żółtej cukinii
sól ziołowa
pieprz kolorowy
koperek
kilka kropli soku z cytryny
Kanapka sałatkowa z łososiem z alaski, cukinią, serkiem śmietankowym i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy łososia, lekko skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy serkiem, posypujemy solą i pieprzem. Układamy plastry rzodkiewki i cukinii. Posypujemy koperkiem. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Komentarze