Żeberka w brzoskwiniowej marynacie

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste i bardzo aromatyczne mięso, które praktycznie robi się samo :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    1 słoiczek konfitury brzoskwiniowej (230 g)
    4 łyżki ostrej musztardy
    2 ząbki czosnku
    mielona słodka i ostra papryka
    4 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Żeberka w brzoskwiniowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka oczyścić i podzielić na mniejsze porcje. Do miski przełożyć konfiturę brzoskwiniową, musztardę, mieloną słodką i ostrą paprykę, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Żeberka natrzeć powstałą marynatą i odstawić w chłodne miejsce na min.3-4 godz. (a najlepiej całą noc).
  • 2. Po tym czasie zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć (można przełożyć do rękawa do pieczenia).Piec ok.70-80 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować